Välivuoden jälkeen vietetään kaikkien aikojen pikkujoulut

Pikkujouluja on todellakin odotettu! HOK-Elannon ravintoloissa juhlat kruunataan esimerkiksi uudenlaisia joulupäivällisiä.
 
Artikkeli on julkaistu Yhteishyvässä 6/2021
 
 
Teksti Venla Rossi / Yhteishyvä, kuvat Anna Huovinen / Yhteishyvä

Välivuoden jälkeen vietetään kaikkien aikojen pikkujoulut

Kaikki ravintola-alan ihmiset sanovat samaa: ihmisillä on ikävä juhlimaan. Viime vuonna pikkujoulut jäivät koronan takia väliin, ja tälle kaudelle on paljon odotuksia.

Miten yllättää pikkujouluasiakas? HOK-Elannon ravintoloiden kehitysryhmä ideoi vastaukseksi uudenlaisen joulupäivällisen, Chef's Menu -konseptin.

"Ravintoloiden parhaat maut tiivistävä juhla-ateria tulee tarjolle muutamiin pääkaupunkiseudun ravintoloihin loppuvuodesta. Kokonaisuus on kaikissa paikoissa omannäköisensä, mutta perusajatus on sama. Chef's Menussa tärkeää on elämys, yllätys ja ripaus luksusta", kehityspäällikkö Marita Parkkari sanoo.

Yllätykset voivat liittyä niin ruokaan kuin palveluun. Kaikkea ei sovi paljastaa, mutta ideoina on mainittu ainakin annosten liekittäminen pöydässä, uudenlaiset juoma- ja ruokayhdistelmät sekä rakastetut jouluruoat uudessa muodossa.


Juha Laine, keittiöpäällikkö, Tapas Barcelona

Meillä Chef's Menu on läpileikkaus ruokalistan mauista, seitsemän ruokalajin upea illallinen. Normaalista tapaskulttuurista poiketen nämä ruoat tulevat tarjolle yksittäisinä kauniina annoksina mukavan jouhevaan tahtiin. Mukana on paljon vahvoja espanjalaisia makuja. Kokonaisuuden kruunaa crema catalana jouluisin maustein.

Ravintola Tapas Barcelona>>

Hanna Koskelin, keittiömestari, Ravintola Fredde`sUuden ajan jouluaterialle on haettu inspiraatiota perinteisestä joulupöydästä, mutta annokset ovat moderneja. Valmistuksessa on hyödynnetty runsaasti hiiligrilliä. Esimerkiksi rosollin maut inspiroivat annoksen, jossa on hiilloksessa kypsytettyä punajuurta, vuohenjuustoa ja puffattua tattaria.

Ravintola Fredde`s>>

Marko Kärkkäinen, keittiömestari, Casa Largo

Casa Largoon tulee tarjolle upea, espanjalaishenkinen perheateria. Alkuruoat tarjoillaan koko pöytäseurueelle jaettavina annoksina. Tarjolla on suoraan tuottajamaista tilattuja harvinaisia raaka-aineita, kuten Cantabrian anjoviksia. Monien annosten kanssa sopii hienosti hittijuoma eli roseecava.

Ravintola Casa Largo>>