Resepti ravintola Kappelin samppanja-parsakeittoon!

Herkullinen parsakeitto maustetaan aidolla samppanjalla, kokeile reseptiä kotona!
Kappelin samppanja-parsakeitto
Noin 5 alkuruoka-annosta
 
Raaka-aineet:
2 oksaa persiljaa, 1 oksa rakuunaa, pieni pala vaniljatankoa
2 dl maitoa
3 dl kermaa
200 gr voita
500 gr valkoista parsaa
1 pieni shalottisipuli
sitruunamehua, noin 1 tl
merisuolaa
loraus samppanjaa
 
Ohje: Kuori parsat. Laita kattilaan parsan kuoret, kerma, maito ja yrtit. Kiehauta ja nosta levyltä. 
Freesaa pilkottuja parsoja ja shalottisipulia voissa samalla kun parsakerma hautuu.
 Siivilöi parsakerma parsojen ja sipulin joukkoon. Keitä kypsäksi.  
Aja blenderissä tai sauvasekoittimella sileäksi ja siivilöi. 
Mausta suolalla, sitruunanmehulla ja lorauksella samppanjaa.