Kesäyö, Lohi ja Terva - tarinat uusien huoneiden takana

Original Sokos Hotel Arinan kolme uutta mallihuonetta ovat valmistuneet - mikä on sinun lempipaikkasi?

Lupaus tulevasta uudistuksesta: Original Sokos Hotel Arinaan on valmistunut kolme uutta mallihuonetta

Hotellimme uudistuu, ja kaikki huoneemme saavat tarinan. Kotikaupunkimme Oulu on täynnä tarinoita, haikuja ja historiaa, ja halusimme tuoda huoneisiin vahvan tunnelman valoisista kesäöistä, tervan tuoksusta ja villin lohen juoksusta. 

Huoneuudistus alkaa ensi vuonna 2020, ja uudistamme hotelliamme osa kerrallaan. Jokaisesta huonetyypistä on jo valmiina yksi mallihuone, ja näihin huoneisiin kutsumme Sinut jo majoittumaan. Kerro meille mikä oli ensivaikutelmasi huoneesta, ja millä mielellä heräsit. Palautteesi on meille arvokasta parhaan mahdollisen hotellielämyksen varmistamiseksi.  

Lohi 

Välähdys vaaleanpunaista heijastuu nousevaan aurinkoon. Aamukaste tarttuu varpaisiin, kesämekko heilahtaa laiturille. Vapauden huuma täyttää pään, uimaan, uimaan! Joen pohjaan heitetyt kivet kantavat, ja lumpeenkukat kuiskivat tarinoita valjastamattomasta virrasta. Kirkkaan veden alla lohiparvi jatkaa matkaansa Oulujoen yläjuoksuun. Pyrstö heilahtaa, veden pintaan piirtyy kuningaslohen kauneus. 

Terva

" Heillä olkoon valta polttaa tervaa ja tehdä tervahautoja metsissä.." sanotaan Ruotsin kuninkaan Kaarle IX:n allekirjoittamassa Oulun kaupungin privilegiokirjassa 26.9.1610. (Oulun kaupungin arkisto HI:1. OMA)

Oulun perustamisen aikoihin alkoi Suomen tervakaupan suuruuden aika. Kaupunki oli tunnettu paitsi lohestaan ja voistaan, myös tervastaan. Oulun edustalla sijaitseva suojelukohde Turkansaari seisoo vanhan tervankuljetusreitin varrella ja pitää yllä tervanpolttoperinnettä. Kesäkuussa tervaksista ladotaan tervahauta, jonka sytyttämishetkestä juhannuspäivänä alkaa tervanpolttoviikko. Tämän päivän lapsille tervahaudan kyyneleet ovat salmiakkina rasiassa, mutta tarinat elävät kertomalla ja perinteet vaalimalla. 

Kesäyö  

Mukulakivillä viipyilevä lämpö hellii paljaita jalkoja, tien pinta on hioutunut sileäksi rattaiden ja tarinoiden alla. Korkkarit ovat kevyet kantaa, mekon helmoista tippuva vesi vie yöuinnille Kiikeliin. Juuri vaihdettu suudelma kihelmöi huulilla, apilankukka keikkuu korvan takana. Aurinko loimottaa Hupisaarten yllä, liekö laskenut koko yönä. Kaupunki nukkuu vielä, vaikka paahteinen päivä keskikaupungilla antaa jo lupauksiaan. Korvissa soi Nocturne, tänä yönä onni on omanani.

Lisätietoja ja varaukset suoraan  Original Sokos Hotel Arina myyntipalvelusta p. 08 3123 255 (ma–pe klo 08.00–18.00) sales.oulu@sokoshotels.fi