lohi carpaccio resepti

Resepti Tillimaustettu lohi ja Västerbotten-kreemiä

Tapiolan Grill It! -ravintolan listalta löytyvä sokerisuolattu lohi maustetaan tillillä ja dijon-sinapilla, pakastetaan ja leikataan sitten ohuiksi carpaccio-henkisiksi siivuiksi. Katso resepti!
Kokonaisuuden vielä kruunaa mummonkurkuilla ja Västerbotten-kreemillä syntyy näyttävä alkupala vaikka juhlaillalliselle.
 
Resepti on neljälle
Vaikeusaste: vaikea
Valmistusaika: 1 h 45 min
(gluteeniton, soijaton, ei sisällä hernettä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä selleriä)
 
Tillimaustettu lohi
300 g lohifileetä
2 tl sokeria
1½ tl suolaa
4 oksaa tilliä
2 tl dijon-sinappia
2 rkl ranskankermaa
1 tl sitruunamehua
 
Mummonkurkut
½ dl valkoviinietikkaa
2½ dl vettä
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
½ kurkku
4 oksaa tilliä
 
Västerbotten-kreemi
 ½ valkosipulinkynsi
1 dl Västerbotten-juustoraastetta
1 kananmuna 
½ rkl dijon-sinappia
2 tl valkoviinietikkaa
22½ dl rypsiöljyä
 
tilliä koristeeksi
 
Ohjeet: 
 
Leikkaa lohi nahattomaksi ja kuutioi noin sentin kuutioiksi. Sekoita sokeri ja suola lohikuutioiden kanssa ja anna seistä puolen tunnin ajan jääkaapissa. Sekoita hienonnettu tilli, dijon-sinappi, ranskankerma ja sitruunanmehu keskenään. Ota lohi kylmästä, kuivaa lohikuutiot kunnolla ja sekoita loput raaka-aineet lohen joukkoon. Kääri seos halkaisijaltaan noin 57 cm kokoiseksi tangoksi kelmuun ja sen jälkeen vielä folioon. Laita pakastimeen vähintään tunniksi, jotta lohi on helppo leikata.
 
Valmista mummonkurkut. Kaada etikka, vesi, suola ja sokeri astiaan ja sekoita niin, että sokeri ja suola liukenevat. Halkaise kurkku ja poista siemenet. Leikkaa kurkunpuolikkaista ½ cm kokoisia kuutioita. Hienonna tilli ja sekoita kurkkujen kanssa etikkaliemeen, anna maustua vähintään 20 minuutin ajan.
 
Valmista Västerbotten-kreemi. Hienonna valkosipulinkynsi ja yhdistä kaikki aineet öljyä lukuun ottamatta blenderissä. Aja seos sileäksi kaatamalla samalla rypsiöljyä ohuena nauhana joukkoon, kunnes koostumus on majoneesimainen. Voit myös sekoittaa valmiiseen majoneesiin Västerbotten-raastetta jos haluat selvitä helpommalla.
 
Poista pakastetusta lohesta kelmu ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile lohiviipaleet Västerbotten-kreemin, tillin ja mummonkurkkujen kanssa. Ihastele kanssasyöjien hurmaantuneita ilmeitä ja kilistä kuohuvalla!