HOK-Elanto kokosi huippuammattilaisten ruokaryhmän

HOK-Elanto virittää ravintoloidensa makumaailmat vastaamaan metropolialueen kuluttajien laatuvaatimuksia. Viiden keittiömestarin ruokaryhmä kehittää uusia konsepteja, uudistaa ravintoloiden ruokalistoja ja osallistuu ruokakaupan kehityshankkeisiin.
 
teksti: Leena Lukkari / Yhteishyvä, kuvat: Päivi Ristell ja Lari Lappalainen / Yhteishyvä 
 
Artikkeli on julkaistu alun perin Yhteishyvässä 3/2021
 
 

Suomalaisten kiinnostus ravintolaruokailua kohtaan on lisääntynyt viime vuosina. Tarjonta monipuolistuu ja asiakkaiden odotukset kasvavat.

"Haluamme kehittää ruokaosaamistamme ja herkullistaa ruokaamme vastaamaan pääkaupunkiseudun asiakkaiden entistä kovempia laatuvaatimuksia", HOK-Elannon kehityspäällikkö Marita Parkkari kertoo.

Kehitystyön kapellimestariksi on palkattu ruokaryhmä, johon on valittu viisi makujen huippuammattilaista. Mukana on sekä pitkään HOK-Elannolla työskennelleitä että vasta muutaman kuukauden talossa olleita.

Ruokaryhmä voi jatkossa kehittää uusia konsepteja, uudistaa ravintoloiden ruokalistoja ja osallistua myös ruokakaupan kehityshankkeisiin.

"Hyvä hinta-laatusuhde on ravintolavalinnassa edelleen tärkeää, mutta maku ratkaisee. Tavoitteemme on tehdä makuloikka, jonka asiakasomistajat maistavat ja muistavat."

Ryhmän ensimmäinen toimeksianto oli kehittää herkkuja terassikauteen. Kylmien juomien kyljessä tarjoillaan ruokaryhmän kehittelemiä smash burgereita ja wingsejä.
 

 
Keittiöpäällikkö Joona Valokorpi, Fredde's:


"Olen HOK-Elannossa uusi tekijä. Tuon ryhmään monen vuoden kokemukseni illallisravintoloista. Vahvuuksiani ovat kylmät alkuruoat, liha ja suklaa. Taidan perinteiset tekniikat ja osaan tuoda ne tähän päivään. Kuulun Suomen kokkimaajoukkueeseen. Kisoissa painotetaan tarkkuutta ja vastuullisuutta kaikessa tekemisessä. Ruokaryhmän työskentelyssä inspiroi se, että saan vaikuttaa kokonaisuuksiin. Ryhmänä täydennämme hyvin toisiamme."

Keittiöpäällikkö Kimmo Martiskainen, Kappeli:

"Tulen HOK-Elannon ulkopuolelta, ja tuon ryhmään skandinaavisen ruoan osaamista. Ryhmämme visioi, testaa tekniikat, maistattaa annokset, kirjoittaa reseptiikan ja vie konseptit ja maut ravintoloihin. Me myös autamme ravintoloita pitämään maut kohdillaan. Työssä innostaa monipuolisuus."

Keittiöpäällikkö Juha Laine, Mummotunnelin ravintolat:

"Olen ollut HOK-Elannossa yli kymmenen vuotta, viimeiset vuodet usean eri ravintolan tuotekehitysprojektissa. Ruokaryhmässä meitä on viisi: kukaan ei dominoi, vaan jokainen uskaltaa ja haluaa tuoda mielipiteensä julki. Tämä on valtava projekti, joka tulee varmasti kestämään pitkään. Nyt olemme vasta alkumetreillä. Me haemme isoa makuloikkaa!"