Salven silakkavieras helmikuussa 2021

Tutustu helmikuun silakkavieraisiin!

Helsinkiläiset Tiia ja Eino ovat ravintoloiden ja kaupunkikulttuurin suurkuluttajia, ja ravintoloiden osalta varsin hybridejä. He käyvät yhtä lailla hampurilaisravintolassa kuin päätyvät kivan illan jatkeeksi fine diningiin.

Kaksikon ystävyys alkoi PR-tilaisuudessa ja sai jatkoa seuraavissa juhlissa. "Alettiin kuin huomaamatta viettää aikaa yhdessä, sillä meillä on samanlainen juhlimisen intensiteetti ja viehtymys ravintolaelämään ja hyvään ruokaan."

Yhteistä on myös se, että molemmat toimivat yrittäjinä, jolloin pitkiä lounaita ja viinintäyteisiä illallisia voi viettää arkenakin. "Mieltymykset ruoan suhteen on aika perinteisiä, aasialaisen keittiön herkut ei uppoa meihin niin hyvin kuin klassiset italialaiset tai perinteiset suomalaiset. Kastikkeista ja majoneeseista tykätään molemmat", Tiia kertoo. "Siinä me erotaan, että minä rakastan buffet-lounaita, Tiia haluaa aina lautasannoksia", Eino täydentää.

Ja jotta elämä ei olisi pelkkää ravintolaa, syntyi pari vuotta sitten Tiian ja Einon kulttuurikerho. Sen myötä tutuiksi ovat tulleet kaupungin monet museot, näyttelyt ja teatterit. "Kulttuuri antaa tekosyyn lähteä ulkoilemaan. Ja kyllä nämäkin illat meillä usein päättyvät ravintolaan", ystävykset nauravat.

Tiialle Salve on entuudestaan tuttu, Einolle käynti oli ensivisiitti. Miten viihdyttiin?

"No Salvehan on kulttuuriympäristö, tähän viitataan useissa lauluissakin. Eli viihdyttiin. Ja ruoka täyttää, on sopivan perinteistä ja hyvää", Eino toteaa.

Ketä ja mitä?

Eino on helsinkiläistynyt somerolainen vaikuttaja, kuvittaja ja kirjailija.

Tiia on kamppilainen toimittaja ja vaikuttaja. Hän pitää suosittua Kaverin puolesta kyselen -podcastiä.

Einolle tarjoiltiin blinejä siianmädillä ja lihapullia pääruoaksi. Tiialle taas etanoita alkuruoaksi ja blinejä pääruoaksi. Molemmat herkuttelivat vielä räiskäleillä.

Jos kiinnostuit heidän elämästään, seuraa kaksikkoa Instagramissa @tiiamarietta @einonurmisto