Resepti Parsaa ja savukassleria

Kevään sesonkiherkku parsa valtaa myös ravintola Loisteen keittiön. Katso resepti klassiseen hollandaise-kastikkeeseen ja savukassleriin.
Parsaa ja hollandaisekastiketta ei välttämättä tarvitse sen kummemmin tuunata, mutta voit kuitenkin antaa annokselle vielä pienen uudenlaisen maun paahtamalla uunissa parsojen kaveriksi porsaan savukassleria. Ravintola Loisteessa käytetään kylmäsavustettua possua, mutta jos sitä ei ole saatavilla syntyy annos myös lämminsavukasslerista.
 
Resepti on neljälle
Vaikeusaste: vaikea
Valmistusaika: 40 min
(gluteeniton, soijaton, ei sisällä hernettä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä selleriä)
 
Hollandaisekastike
¼ salottisipuli
1 rkl vaaleaa balsamicoa
½ dl valkoviiniä
3 valkopippuria
1 tl kasvisfondia
1 oksa rakuunaa
100 g kirkastettua voita
3 keltuaista
2 tl sitruunamehua
 
Keitetty parsa
8 valkoista parsaa
8 vihreää parsaa
1 l vettä
1½ tl suolaa
 
½ sitruuna 
4 siivua kylmäsavukassleria tai savukassleria
1 dl yrtin versoja koristeluun
 
Ohje: Yhdistä kattilassa hienonnettu salottisipuli, balsamico, valkoviini, valkopippurit, kasvisfondi ja rakuunan oksat. Keitä seosta niin kauan, että puolet nesteestä on hävinnyt ja siivilöi. Sulata voi kattilassa. Vispaa keltuaiset sekaisin ja lisää joukkoon ohuena nauhana ensin kuuma liemi ja sitten kuuma voi koko ajan sekoittaen. Mausta sitruunamehulla. Jos haluat päästä helpommalla, voit käyttää valmista hollandaisekastiketta.
 
Kuori parsat ja leikkaa tyvestä pois pari senttiä. Huuhtele ja keitä kiehuvassa suolavedessä, vihreää parsaa noin 25 minuuttia riippuen parsan paksuudesta ja valkoisia noin 8-13 minuuttia. Tavoitteena on kypsä, mutta kuitenkin rapea parsa. 
 
Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja poista siemenet. Grillaa leikkuupinnat ennen esille laittoa grillissä tai grillipannussa. Paahda kassler-siivuja uunissa 10-15 minuuttia kunnes siivut ovat rapeita ja suikaloi.
Asettele parsat vuorotellen lautaselle niin, että parsan tyvipäät ovat yhdessä ja nuppuosat hieman irti toisistaan. Kaada parsojen päälle kastiketta niin, että nuput jäävät esiin. Ripottele päälle kasslerin paloja ja koristele sitruunalohkoilla ja yrtin versoilla. Nappaa kuva muistoksi ja herkuttele! Parsan kylkeen sopii loistavasti valkoviini.