Pikkujouluaika on vuoden kohokohta myös ravintolan työntekijöille

Seinäjoen Amarillon vuoropäällikkö Noora Prinkkilä, 23, saa asiakkailta kehuja herkässä olevasta hymystään. "Hymyily ja iloinen palvelu eivät asiakkaiden mukaan ole nykyisin itsestäänselvyys."
 
Artikkeli on julkaistu Yhteishyvässä 6/2021
 
 
teksti: Anu Vallinkoski / Yhteishyvä, kuva: Krista Luoma / Yhteishyvä

Näin Noora Prinkkilä täydensi lauseita omasta työstään:

Ravintola-ala... ei ollut minulle se ensimmäinen vaihtoehto. Peruskoulun jälkeen opiskelin parturi-kampaajaksi, mutta ymmärsin jo opiskeluaikana, että työ ei ollut minua varten. Hain Hesburgeriin töihin hampurilaisia paistamaan, ja sieltä tie vei pian Amarilloon.

Vuoropäällikkönä teen... tavallisia tarjoilijan töitä – ja vähän päälle. Vastaan siitä, että salin puolella kaikki sujuu. Jos ongelmatilanteita tulee, olen niitä ratkomassa. Myös näyttävät yllätyksetkuuluvat työhöni. The Table -tarjoilussa asiakkaat pääsevät ihastelemaan esimerkiksi liekitystä ja näyttävästi savuavaa kuivajäätä, tai mitä ikinä keksimmekään.

Ravintolatyössä vaikeinta... oli aluksi juomapuolen ottaminen haltuun. Oluita tuntui olevan niin montaa sorttia. Viinitkin olivat vieraita, drinkeistä puhumattakaan. Nyt tunnen valikoiman, mutta uutuuksiin pitää aina tutustua.

Paras asiakkailta saamani kiitos... ovat olleet kehut iloisuudestani, mikä tuntuu minusta ihmeelliseltä. Hymyily ja iloinen palvelu eivät asiakkaiden mukaan ole nykyisin itsestäänselvyys.

Parasta tässä työssä on... vaihtelevuus ja työyhteisö. Rutiinit ovat periaatteessa samat joka päivä, mutta koskaan ei aamulla tiedä, millaisia asiakkaita tulee. Myös työyhteisö on mahtava.

Pikkujouluaika on... vuoden kohokohta myös ravintolan työntekijöille. Joulu on vain kerran vuodessa, kuten kesä festareineenkin. Ilmassa on loppuvuodesta rennon juhlan tuntua, kun asiakkaat sonnustautuvat juhlavaatteisiin ja tonttulakkeihin.

Jos söisin meidän ravintolassamme... pöytääni tarjoiltaisiin chicken quesadillaa eli broilerilla täytettyjä tortillalettuja ja Brooklyn Bel Air Sour -olutta.

Ravintola Amarillo, Seinäjoki