Lappilaista lomatunnelmaa Rovaniemen Original Sokos Hotel Vaakunassa

Lue vastaanoton vuoropäällikön vinkit Rovaniemelle saapuville matkaajille.

Rovaniemen keskustassa sijaitsevan Original Sokos Hotel Vaakunan aito lappilaisuus ja sydämellisen rento palvelu saa jokaisen vieraan tuntemaan olonsa tervetulleeksi. Hotellin huoneissa voi kokea revontulien loimun ja teemahuoneissa napapiirin maagisen tunnelman. Hotellin vastaanoton vuoropäällikkö Annukka Raasakka antaa vinkkinsä Rovaniemelle saapuville matkaajille.

  1. Napapiirin ylitys kannattaa kokea, jos vierailee Rovaniemellä. Sen voi tehdä vapaalla tyylillä, ja näppärimmin se onnistuu esimerkiksi Joulupukin Pajakylässä.
  2. Tiedekeskus Arktikum on paikka niille, jotka ovat kiinnostuneet erityisesti pohjoisesta luonnosta, kulttuurista ja historiasta. Arktikumin edustalla olevassa arktisessa arboretum-puistossa voi tutustua pohjoisen kasvillisuuteen.
  3. Kulttuuritalo Korundi on kiinnostava vierailukohde kulttuurin ystäville. Siellä pitävät kotiaan Rovaniemen taidemuseo ja Lapin kamariorkesteri. Jo Korundin punatiilinen rakennus on vaikuttava. Se on rakennettu vuonna 1933 alun perin postiautovarikoksi.
  4. Kemijoen rantaa pitkin on mukava kävellä vaikkapa yöttömän yön aurinkoa ihaillen. Kemijoen voi ylittää Rovaniemen maamerkiksi muotoutuneen Jätkänkynttilän sillan kohdalta tai tehdä pidemmän kolmen sillan lenkin.
  5. Tiedekeskus Pilke kertoo suomalaisista metsistä. Keskuksessa metsään pääsee tutustumaan hieman tavallisesta poikkeavista vinkkeleistä. Elämyksellinen tiedekeskus sopii kaiken ikäisille, ja siellä pääsee itse tekemään, oppimaan ja kokemaan kaikilla aisteilla.

Tervetuloa Rovaniemelle!