Vanha Paloasema, Oulu - Sport it - Grill it - Ullakko

Historiaa Oulun Vanhan paloaseman takaa

Vanha paloasema hurmaa tunnelmallaan Oulun sydämessä.

Historiansa aikana Oulu on palanut useita kertoja maan tasalle. Tuli oli pitkään kaupungin viheliäinen vihollinen, jota vastaan on taisteltu määräysten ja palojärjestysten, asukkaiden ja erinäköisten palokuntien voimin. Ennen varsinaisia palokuntia paloturvallisuudesta huolehtivat palovahti sekä kaupungin omat asukkaat. Palovahtien ohella paloviranomaisina toimivat läänin maaherra, kaupungin pormestari, raatimiehet ja palomestari. Läänin maaherra ja sittemmin kuvernööri oli kaupungin korkein paloviranomainen.
 
Monien värikkäiden vaiheiden ja pitkän odotuksen jälkeen palokunta pääsi viimein toukokuussa 1922 muuttamaan uuteen paloasemarakennukseen, jossa ravintolat Vanha Paloasema Baari, Grill It! sekä tilausravintola Paloaseman Ullakko nyt sijaitsevat.
 
Vanha paloasema on rakennettu aikana, jolloin Oulussa oli noin 20 000 asukasta, ja se toimi pitkään myös hevostallina. Ahtaus ja tilan puute johtivat 1970-luvulla muutoksiin, joiden myötä palolaitos kehittyi ja laajeni voimakkaasti. Uusiin tiloihin Raksilaan palokunta muutti 1982, jonka jälkeen Vanhan paloaseman tiloissa on toiminut monenlaisia yrityksiä ja ravintoloita.
 
Tänä päivänä kaikille oululaisille tutulla Vanhalla paloasemalla Oulun sydämessä on kolmen ravintolan lämminhenkinen kokonaisuus. Rakennuksen historia näkyy edelleen ravintoloidemme tunnelmassa. Menneisyyteen liittyvä sankaruus on yhä arvossaan, nykyisin se tuleekin esille parhaiten ravintoloidemme luontevassa ja vilpittömässä palvelussa. Yhteenkuuluvuus ja samaan hiileen puhaltaminen ovat uutta Vanhaa paloasemaa aidoimmillaan. Eletty elämä, aidot ihmiset, rento ja hilpeä tunnelma luovat ravintolaan ainutlaatuisen ilmapiirin.
 
Tiedustelut ja varaukset:
Original Sokos Hotel Arinan myyntipalvelusta ma-pe klo 8-18
puh. 08 3123 255 tai sales.oulu@sokoshotels.fi