Vive Les Escargots! Frans & Les Femmes Raflaamo

Lokakuussa syödään etanoita

Uudet ja klassikkoannokset Frans & les Femmes -bistroissa 1.-31.10.
Mikäpä onkaan sen ranskalaisempaa kuin Les Escargots eli kotoisammin etanat. Pääset maistamaan tätä ranskalaisen keittiön ylpeyttä Frans & les Femmes -bistroihin, tarjolla on
neljä suussa sulavaa vaihtoehtoa:
  • Valkosipulivoissa tiristetyt etanat
  • Roquefort-valkosipulietanat
  • Tomaattiset chorizo-etanat
  • Pernod-hollandaise-etanat
6 kpl, hinta S-Etukortilla 9,50 € (norm. 10,90 €)
12 kpl, hinta S-Etukortilla 15,50 € (norm. 16,90 €)

Frans & les Femmes -bistrojen etanakuu
 

Jo Antiikin Kreikassa eliitti nautti etana-aterioista. Nykyään etanoilla herkutellaan ympäri maailman. Frans & les Femmes -ravintoloissa etanat ovat pääosassa koko lokakuun.

Yleisin valmistustapa on etanoiden paistaminen tuoksuvassa valkosipuliyrttivoissa. Etanoiden kaveriksi sopii täydellisesti myös Roquefort-sinihomejuusto, yrtit sekä vaalea maalaisleipä. Ranskassa alkoholipitoinen anisjuoma on hyvin yleinen etanoiden maustaja.

Etanat mukautuvat moneen makuun

Etanoiden syömistä alleviivataan yleensä kulinaristien gourmet-elämyksenä, mutta ne ovat myös arjen terveyspommi – pannulla paistuu vähärasvaisia ja proteiinirikkaita herkkupaloja, jotka sisältävät paljon kivennäisaineita, kuten magnesiumia ja fosforia.

Juomasuositus riippuu enemmänkin valmistustavasta, eikä etanalajikkeesta. Klassiset valkosipulivoissa gratinoidut etanat kaipaavat vastaparikseen pirteää ja vivahteikasta valkoviiniä kuten Chardonnay-lajiketta.

Etanat ovat eläinkunnan sympaattisimpia tyyppejä.

Etanaillalliselle kannattaa tulla koko ison perheen kanssa. Etanat itsekin ovat hyvin sosiaalisia. Eräiden etanalajien sanotaan valitsevan mieluummin illallisen perheen kesken kuin yksinäisen pikaruoka-aterian ruohikolla. Kyseiset etanat syövät usein samalla paikalla lajikumppaneidensa kanssa vaikka lähellä olisi toinenkin apaja vapaana.

Valmista ranskalaista klassikkoherkkua kotona: https://www.raflaamo.fi/fi/uutiset/uutinen/resepti%3A-valkosipulietanat-frans-camillen-tapaan/014701908_25710

 

9,50 EUR AO tunnus RGB