Kevättä rinnassa ja ruoassa – mikä tekee parsasta parhaan?

Aurinko kipuaa korkeammalle ja peipposet laulavat. Kevät on täällä vihreämpänä kuin vuosiin. Vuodenajan ehdoton sesonkiherkku on tuore parsa. Mutta miksi parsa on niin suosittu ja onko se parasta grillattuna, paistettuna vai keitettynä?

Huhti-toukokuussa päästään herkuttelemaan Keski-Euroopasta tuodulla parsalla. Kotimaistakin saattaa olla tarjolla kuukautta myöhemmin. Wikipedia kertoo parsaa käytetyn jo tunsia vuosia sitten ruoan valmistuksessa ja lääkekasveina. Parsa on kasvattajien mukaan haastava mutta palkitseva kasvi. Jos tunnet rakkautta parsaa kohtaan, kannattanee ottaa selvää onko sinusta parsan kasvattajaksi.  Kivat ohjeet löydät Meilläkotona lehden artikkelista.

Ravintoloissa tarjoillaan tuoretta parsaa toukokuussa

Ravintoloiden keittiöpäälliköt aloittavat toukokuun parsa-annosten suunnittelun jo edellisenä sesonkina. Uusia makuyhdistelmiä testataan ja onnistuneita parannellaan entistäkin paremmiksi. Osuuskauppa Suur-Savon ravintoloiden toukokuun parsaherkut löydät TÄÄLTÄ

Parsa-annosten klassikossa tuore keitetty parsa nautitaan täyteläisen hollandaisekastikkeen kanssa. Parsasta saa myös maittavaa keittoa, upean lisukkeen pekoniin kääräistynä tai suolaisen piiraan kahvipöydän herkuksi. Jos innostut kokeilemaa parsaa eri muodoissa, löytyy Yhteishyvän sivulta maittavia reseptejä. Kuten suussa sulava parsarisotto.  

Nautitaan aurinkoisesta keväästä ja maittavasta parsasta!