Taidetta on katettu, olkaa hyvä!

Ateneum-Taidemenu sisältää alku-, pää- ja jälkiruoan sekä pääsylipun Ateneumiin Kohtaamisia kaupungissa -näyttelyyn.

Salven keittiömestarin suunnitteleman Ateneum-Taidemenun voit nauttia ennen tai jälkeen näyttelyn. Pääsylipun saat Salvesta ja se on voimassa näyttelyn ajan 19.10.2018–20.1.2019. Lipun arvo on 14–17 €.

Kohtaamisia kaupungissa – suomalaista taidetta 1900-luvulta Ateneumissa

Kuinka kaupungistuminen vaikutti suomalaisten elämäntapoihin – ja kuinka se näkyi taiteessa? Miten arki muuttui, kun vapaa-ajan määrä lisääntyi ja sukupuoliroolit vapautuivat? Kohtaamisia kaupungissa kertoo kiehtovan tarinan 1900-luvun Suomesta.

Näyttelyn teokset kuvaavat muun muassa kaupunkia, kotia ja identiteettiä – sekä tunnistettavia kaupunkinäkymiä pääosin Helsingistä, mutta myös Turusta ja Tampereelta. Esillä on yli 300 harvoin esillä ollutta teosta Ateneumin kokoelmista yli 80 taiteilijalta. Mukana ovat muun muassa Reino Harsti, Helmi Kuusi, Åke Mattas, Tuulikki Pietilä, Helene Schjerfbeck ja Elga Sesemann.

Taidemenu


Alkuun

Tervamarinoitua lohta, tillikurkkua ja perunasalaattia L, G

tai

Kermaista metsäsienikeittoa L

Pääruoaksi

Hauki Wallenberg, perunamuusia ja herneitä L

tai

Karitsan sisäfileetä, valkosipulikermaperunoita ja punaviinikastiketta L, G

Jälkiruoaksi

Lakkatuorejuustokakkua Salven tapaan L

S-Etukortilla 35,50 € / 41,80 €

L = laktoositon, G = gluteeniton

Lisätietoja tarjoiltavista annoksista sekä niiden sisältämistä allergioita ja intoleransseja aiheuttavista aineista ja tuotteista saa pyydettäessä henkilökunnalta. (Elintarviketietoasetus EU N:o 1169/2011)

Tässä ravintolassa