Uusia tuulia perinteiden keskellä

Leivon Leipomo on yksi Puiston yhteistyökumppaneista.

Yli sata vuotta Tampereen Uudessakylässä toimineessa Leivon Leipomossa syntyy kaikkien tuntemien leipien ja leivonnaisten lisäksi myös Puiston pizzojen taikina, joka valmistetaan suoraan italiasta saapuvista, pakkasrajan alla säilytettävistä aidoista pizzajauhoista.

– Taikina leivotaan kärsivällisesti erittäin kylmästä ja hienorakenteisesta jauhosta, kertoo Leivon suvun perheyrityksen palveluksessa jo yli 20 vuotta viihtynyt tuotekehitysleipuri Esa Lehtonen. – Alhainen lämpötila estää taikinaa nousemasta liian nopeasti ja 19 minuuttia kestävä sekoitus takaa täydellisen sitkon, Esa avaa pizzan tärkeimmän osa-alueen saloja.

– Ilman kunnollista taikinaa leipuri ei voi onnistua ja meille Leivolla on aina ollut kunnia-asia, että asiakas saa sitä mitä tilaa, silloin kun sitä tarvitsee.