Talviset seikkailut kutsuvat Rovaniemelle!

Parhaat vinkit talven riemuihin Rovaniemellä!

Tervetuloa nauttimaan kunnon talvesta Rovaniemelle ja sen lähiympäristöön. Rovaniemellä tavoitat Lapin tunnelman, mutta samalla myös kaupungin kuhinan.Tässäpä muutama vinkki, mitä tehdä ja kokea Rovaniemellä:

KOKO PERHEEN SEIKKAILUIHIN

Ounasvaara
Ounasvaaran reiteille pääset hotellilta kätevästi ihan kävellen, ja samalla ylität Kemijoen komeaa Jätkänkynttilä-siltaa pitkin. Hotelliasukkaana saat meiltä lainaan kävelysauvat ja vaikka termospullon päiväretkiä varten. Retkieväät on näppärä ostaa mukaan hotellin aulan Survival Shopista. Ounasvaaralla on kävelyreittien lisäksi myös hyvät talvipyöräilyreitit,  ladut ja jopa hiihtokeskus, mikäli vauhdikkaampi meno kiinnostaa. Kurkkaa lisätietoa Oukun mahdollisuuksista täältä.
 
Joulupukin pajakylä
Tarjoaa joulutunnelmaa läpi vuoden. Pajakylässä näet poroja, huskeja ja muitakin eläimiä. Pajakylässä kannattaa ehdottomasti ylittää Napapiirin raja omalla vapaalla tyylillä. Joulupukin Kammarissa voit tavata itse joulupukin.
 
Ranuan eläinpuisto
Ranua Zoo tarjoaa mahdollisuuden arktisen alueen eläinten tarkkailemiseen ympäri vuoden niille mahdollisimman luonnonmukaisessa ympäristössä. Eläinpuistossa on noin 50 villieläinlajia ja 200 eläinyksilöä. Ranua Zoo on avoinna vuoden jokaisena päivänä: 1.9.2021 -31.5.2022 joka päivä klo 10.00 - 16.00. Ranuan Zoon liput voit varata kätevästi sivuiltamme samalla kun teet majoitusvarauksen. Lue lisää täältä.
 
Tiedekeskus Pilke
Tiedekeskus Pilke kertoo suomalaisista metsistä ja meidän suomalaisten metsäsuhteesta. Täällä pääset tutustumaan pohjoisen metsiin kaikilla aisteilla ja itse tehden. Pilke innostaa, naurattaa ja herättää ajatuksia. Lue lisää täältä.
 
KULTTUURIN NÄLKÄÄN
 
Kulttuuritalo Korundi
Kulttuuritalo Korundi on ihmisten ja taiteiden tila Rovaniemellä. Se on Rovaniemen taidemuseon ja Lapin kamariorkesterin koti, jossa maailma aukeaa pohjoisesta perspektiivistä. Korundissa kohtaavat taiteen tekijät ja kokijat, arki ja juhla, historia ja nykyinen. Vaihtuvat näyttelyt ja uniikit konsertit antavat aina uutta koettavaa, ja itse rakennuskin on merkittävä - toisesta maailmansodasta selvinnyt postiautovarikko. Lisätietoja löydät täältä.