Sevillan hirvipullat

Resepti Sevillan hirvipullat

Sevillan hirvipullat ovat perinteitä kunnioittava annos. Kokeile kotona!
Sevillan hirvipullat ovat perinteitä kunnioittava annos, jossa hirven jauhelihasta valmistetut pyörykät saavat kylkeensä pekoni-sipulipaistosta, perunamuusia ja maustepippurikastiketta, sekä rapeaa lehtikaalia ja sokeroitua puolukkaa. Jos hirvenjauhelihaa ei satu olemaan saatavilla, onnistuvat pyörykät toki myös muista riistalihoista tai vaikka naudasta.
 
Sevillan hirvipullat
4-6:lle
Vaikeustaso: Keskitaso
Valmistusaika: 1h
(gluteeniton, soijaton, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)
 
Hirvipullat
60 g pekonia
1 sipuli
1 dl vispikermaa
½ dl gluteenittomia korppujauhoja
suolaa 
mustapippuria
1 kananmuna
500 g hirvijauhelihaa
 
Maustepippurikastike
1 rkl maustepippureita
3 dl punaviinikastikepohjaa
1 rkl riistafondia
3 dl kermaa
mustapippuria
ruokosokeria
suolaa
maizenaa
 
Pekoni-sipulipaistos
50 g pekonia
100 g sipulia
100 g herkkusieniä
suolaa
mustapippuria
 
Puikulaperunamuusi
1 kg puikulaperunoita
4 dl täysmaitoa
100 g voita
suolaa
 
Paahdettu lehtikaali
100 g lehtikaalia
öljyä
suolaa
 
Tarjoiluun:
sokeroitua puolukkaa tai puolukkahilloa
 
Pilko pekoni ja sipuli pieniksi kuutioiksi ja paista pannulla. Sekoita kerma, korppujauho ja mausteet. Lisää muut aineet ja sekoita. Muotoile noin 40 gramman lihapulliksi ja paista hirvipullat 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
 
Freesaa maustepippureita hetki, lisää punaviinikastikepohja, fondi ja kerma. Keitä kasaan, suurusta maizenalla ja mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla. Siivilöi.
 
Pilko pekonit ja sipulit ja paista. Puolita isoimmat sienet ja paahda pannussa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
 
Keitä puikulaperunat kypsiksi, survo soseeksi ja lisää lämmitetyt maito ja voi. Mausta suolalla.
 
Pese lehtikaalit, kuivaa, irrota lehtiruodit ja suikaloi. Pyöräytä öljyssä ja paahda 180-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia kunnes lehtikaalit ovat rapeita. Mausta suolalla.
 
Tarjoile hirvipullat perunamuusin, maustepippurikastikkeen, paistetun pekonin ja sipulin, lehtikaalin sekä puolukoiden kanssa.