Grill it resepti kasvisruoka Grillattua fenkolia ja maa-artisokkakreemiä

Resepti grillattua fenkolia ja maa-artisokkakreemiä

Tämä vegaaninen fenkoliannos sopii täydellisesti alkuruuaksi kevään tai kesän hienompiin illallisiin. Kokeile Grill It! Tapiolan reseptiä kotona!

Grillattu fenkoli saa seurakseen purjotuhkaa, purjoöljyä, maa-artisokkakreemiä, tuoreita yrttejä ja paahdettuja pähkinöitä. Vaikka komponentteja on paljon, on ne kaikki helppo valmistaa, joten annos ei ole liian vaativa kotikeittiöönkään.

Grill It! Tapiolan rillattua fenkolia ja maa-artisokkakreemiäg

8–12 henkilölle

Vaikeusaste: Keskitaso

Valmistusaika: 1h + 6–12h marinointi

(vegaaninen, laktoositon, maidoton, gluteeniton, soijaton, ei sisällä kananmunaa)

 

Grillattu fenkoli

2 fenkolia

1 dl rypsiöljyä

½ nippu lehtipersiljaa

½ nippu ruohosipulia

½ tl fenkolinsiemeniä

suolaa

mustapippuria

 

Purjotuhka

100 g purjon valkoista osaa

 

Purjoöljy

75 g purjoa

2–3 rkl rypsiöljyä

hienoa merisuolaa

 

Maa-artisokkakreemi

250 g maa-artisokkaa

1 salottisipulia

2 rkl rypsiöljyä

½ dl valkoviiniä

½ dl kasvirasvasekoitetta tai kaurakermaa

4 dl vettä

½ tl hienoa merisuolaa

Koristeluun

Tuoreita yrttejä

Paahdettuja pähkinöitä tai manteleita rouhittuna

Leikkaa fenkoli 4–6 osaan, jätä kanta paikoilleen. Ryöppää suolalla maustetussa vedessä kypsäksi ja jäähdytä jäävedessä. Aja öljy, yrtit ja fenkolinsiemenet sileäksi blenderillä tai sauvasekoittimella ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Laita fenkolit pieneen muovipussiin ja kaada öljy päälle, anna maustua. Grillaa fenkolinsiivuihin grilliraidat kuumassa grillissä ennen tarjoilua, noin 3 minuuttia per puoli.

Valmista purjotuhka. Hienonna purjo ja paahda 300-asteisessa uunissa, kunnes purjo on mustaa. Aja sauvasekoittimella tai blenderillä tomuksi.

Valmista purjoöljy. Pese halkaistu purjo hyvin. Suikaloi, ryöppää suolavedessä ja jäähdytä jäävedessä. Kuivaa purjo hyvin liinalla. Aja öljyn ja suolan kanssa sileäksi sauvasekoittimella tai blenderillä. Siivilöi öljy liinan läpi.

Valmista maa-artisokkakreemi. Kuori ja kuutioi maa-artisokka ja hienonna salottisipuli. Kuullota salottisipuli sekä maa-artisokka öljyssä ja lisää viini. Keitä noin minuutti ja lisää sitten kaurakerma sekä vesi. Keitä kunnes maa-artisokat ovat kypsiä. Siivilöi ja ota liemi talteen. Soseuta sauvasekoittimella tai blenderillä ja lisää nestettä tarvittaessa. Mausta. Maa-artisokkakreemin tulee olla mahdollisimman paksua.

Aseta lusikallinen lämmintä maa-artisokkakreemiä lautaselle. Aseta päälle siivu grillattua fenkolia ja mausta purjoöljyllä. Koristele purjotuhkalla, tuoreilla yrteillä ja paahdetulla pähkinämurskalla.