Frans & Amélien crème brulee resepti

Resepti Frans & Amélie Crème Brulee Passion

Frans & Amélien crème brulee maistuu raikkaalta passionhedelmältä. Kokeile reseptiä kotona!
Frans & Amélien crème brulee maistuu raikkaalta passionhedelmältä. Bruleen pinnalle syntyy agaragarilla kirpeä passiongeeli ja koristeluun kannattaa käyttää syötäviä kukkia.
 
Resepti on viidelle 
Vaikeuaste: vaikea
Valmistusaika: 1 h 30 min
(gluteeniton, ei sisällä pähkinää)
 
Brulee-massa
1415 passionhedelmää 
3 dl kermaa
½ dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
6 keltuaista
½ dl sokeria
 
Passiongeeli
100 g passionpyreetä
1 rkl sokeria 
½ tl agaragaria 
 
Koristeluun
5 rkl ruokosokeria
5 kpl syötäviä kukkia
 
Valmista ensin passionhedelmistä pyree. Halkaise passionhedelmät, lusikoi sisus siivilään ja painele mehut kulhoon. Kiehauta kerma, maito ja vaniljasokeri kattilassa. Sekoita keltuaiset ja sokeri keskenään ja kaada joukkoon kerma-maitoseos pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Lisää puolet passionpyreesstä ja sekoita. Annostele massa pieniin, noin reilun desilitran kokoisiin annosvuokiin ja kypsennä 95-asteisessa kiertoilmauunissa 4560 minuuttia kunnes seos on lähes hyytynyt. Jäähdytä annoksia ensin hetki huoneenlämmössä, peitä sitten kelmulla ja jäähdytä loppuun jääkaapissa.
 
Yhdistä loppu passionpyree, sokeri ja agaragar ja kiehauta. Sekoita huolellisesti ja jäähdytä. Soseuta geeliksi blenderissä. Ripottele crème bruleen pinnalle ruokosokeria ja paahda kaasupolttimella rapeaksi. Koristele crème brulee passiongeelillä ja syötävällä kukalla.