Resepti: Memphis Hesarin oma Helsinki Burger

Resepti: Memphis Hesarin oma Helsinki Burger

Helsinki Burger on täydellinen hampurilainen. Dijon-majoneesia, marinoitua punasipulia, tomaattia ja salaattia, sekä sopivaa juustoa.
Memphisi Hesari on tunnettu burgreistaan. Kokeile tätä herkkua kotona! 
 
Helsinki Burger
Resepti on neljälle
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 40 min
(soijaton, ei sisällä pähkinää)
 
Dijon-majoneesi
1 dl majoneesia
2 tl Dijon täysjyväsinappia
1 rkl vettä
 
Marinoitu punasipuli
1 punasipuli
2 tl tummaa balsamiviinietikkaa
1 rkl rypsiöljyä
2 tl valkoviinietikkaa
ripaus sokeria
suolaa
mustapippuria
 
600 g jauhelihaa
suolaa
mustapippuria
 
8 siivua savujuustoa
4 hampurilaissämpylää
4 pihvitomaattiviipaletta
4 salaatinlehteä
tai 
30 g rucolaa
 
Tarjoiluun
4 kokonaista suolakurkkua
4 annosta ranskalaisia perunoita
 
Sekoita majoneesin ainekset. Viipaloi punasipuli ja sekoita marinadin ainekset. Sekoita punasipulit marinadiin. Muotoile jauhelihasta neljä pihviä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista kuumassa pannussa tai grillissä 3-4 minuuttia per puoli, haluamaasi kypsyyteen. Nosta pihvin päälle kääntämisen yhteydessä kaksi savujuustoviipaleetta. Puolita sämpylät ja paahda leikkauspinnat pannussa tai grillissä. Voitele sämpylän pohja majoneesilla, nosta päälle salaattia, punasipulia ja tomaatinviipale, sitten pihvi ja päälle majoneesilla voideltu kansi. Tarjoile Helsinki Burger pitkittäin suikaloitujen suolakurkkujen ja ranskalaisten perunoiden kanssa.