Resepti: Churrot Wazacan tapaan

Resepti: Churrot Wazacan tapaan

Churrot ovat perinteinen eteläamerikkalainen herkku. Friteerattu taikina pyöritetään kanelissa ja sokerissa ja dipataan suklaaseen.
Churrot Wazacan tapaan
Respeti on 4-6:lle
Vaikeusaste: Keskitaso
Valmistusaika: 1h 15min
(soijaton, ei sisällä pähkinää)
 
2 dl vettä
100 g voita
½  tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
2 pientä kananmunaa
1 dl sokeria
1 rkl kanelia
 
Tarjoiluun
mansikoita
sulatettua suklaata
 
Kuumenna vesi ja voi kattilassa, niin että vesi kiehuu. Lisää suola, jauhot ja leivinjauhe. Vatkaa kunnes seos on tasainen ja irtoaa kattilan reunoista. Jäähdytä taikina toisessa kulhossa. Vispaa kananmunien rakenne rikki ja sekoita pienissä erissä vatkaten taikinaan. Anna taikinan levätä puoli tuntia ja siirrä sitten pursotinpussiin, jossa on tähtipäinen tylla. Lämmitä friteerausöljy kattilassa 160–170 asteiseksi, pursota taikinasta noin 10 cm pötköjä kuumaan öljyyn ja paista molemmin puolin. Nosta churrot kuivumaan talouspaperille ja kääntele sitten sokeri-kaneliseoksessa. Tarjoile churrot mansikoiden ja sulatetun suklaan kanssa.