aamiainen

Oletko jo kokeillut aamiaista brunssin sijaan?

Ravintolassa annoksittain nautittavat aamiaiset ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina ja kirineet kestosuosikkina tunnettujen brunssibuffettien rinnalle. Nyt yhä useammassa S-ryhmän ravintolassa on tarjolla mahdollisuus rakentaa oman maun mukainen aamiainen, joka pitää nälän poissa pitkään.

Mitä?

Aamiainen tunnetaan päivän tärkeimpänä ateriana, eikä suotta. Se herättää kehon uuteen päivään ja auttaa jaksamaan. Suomessa on tavanomaisesti totuttu lusikoimaan aamupuuro kotona sanomalehteä selaten, mutta nyt Euroopan trendikkäimmistä kaupungeista, kuten Berliinistä ja Kööpenhaminasta saapuvat uudet tuulet ovat houkutelleet yhä useamman nauttimaan aamiaisen myös kodin ulkopuolella. Edellä mainituissa kaupungeissa aamiaista voi nauttia jopa pitkin päivää niihin erikoistuneissa kahviloissa.

"Suomessa tätä trendiä vielä tunnustellaan, mutta aamiaisen kysyntä on ollut kasvussa viimeisen parin vuoden aikana", Coffee Housen ja Trattorian Brand Manager Minna Vainio kertoo.

Samaan tahtiin myös tarjontaa on kasvatettu ja aamiaista voi nauttia nyt yhä useammassa paikassa myös Suomessa. Perinteisten aamiaisherkkujen ohelle on tuotu myös trendikkäitä herkkuja, kuten esimerkiksi Coffee Housessa tarjoiltavat tuorepuurot.

Mistä?

Muun muassa Coffee House -kahvilat ovat kysynnän kasvaessa tuoneet monipuoliset ja terveelliset aamiaisherkut tarjolle helposti koottavissa paketeissa. Aamiaispaketin voi rakentaa mieleisekseen esimerkiksi maittavasta sämpylästä, piristävästä kahvista tai raikkaasta tuoremehusta. Pienempään nälkään voit ostaa myös yksittäisiä tuotteita.

Kenelle?

Niille, jotka haluavat säästää aikaa ja herätä päivään oman keittiön ulkopuolella.

"Ulkona syötävän aamiaisen valtti on sen helppous – valmistamiseen ei kulu aikaa ja se on helppo napata vaikka mukaan", Minna Vainio kertoo.

Viikonloppuisin aamiainen on myös niiden aamuvirkkujen pelastus, jotka eivät malta odottaa myöhäisten brunssien alkamista – tai jotka kaipaavat pelastusta pienempään nälkään. Oman aamiaisen voi koota omien tarpeiden mukaan ja se tulee helposti halvemmaksi kuin notkuvista pöydistä koostettu tuhti brunssi.

Miksi?

Herkullinen aamiainen tarjoaa helppoa ja terveellistä luksusta arkeen. Sen avulla aamuun voi ujuttaa sosiaalisen hetken makunautintojen äärellä.

"Aamiaisherkkujen ääressä on helppo tavata ystäviä tai vaikka palaveerata työn merkeissä. Se tuo mukavaa vaihtelua myös arkiaamuihin", Vainio vinkkaa.

Jos haluat nopeuttaa tahmeaa aamua, aamiaisen skippaamisen sijaan nappaa se kätevästi mukaan!

Ota trendi haltuun:

Coffee House -kahvilat tarjoilevat aamiaispaketteja ympäri Suomea aamuisin klo 11 asti. Myös Presso-kahviloista löytyy tarjontaa aamuvirkuille, ja isomman nälän saa puolestaan helposti taltutettua Sokos Hotels -ketjun kattavilla aamiaisilla, jotka eivät edellytä yöpymistä hotellissa.