Savonlinnan Original Sokos Hotel Seurahuone muuntuu –uudet tilat saivat jo nimen

Nimitysuutisia

Savonlinnan Original Sokos Hotel Seurahuone muuntuu –uudet tilat saivat jo nimen.

Savonlinnan Seurahuoneella tapahtuu. Täysin uudet tilat valmistuvat vauhdikkaasti. Monien muistoissa lämpimän hehkun aikaansaava Mefisto lakkaa olemasta tanssiravintola ja muuttaa muotoaan. Savonlinna saa modernit, tyylikkäät tilat kokoontumisiin ja juhlien järjestämiseen, tarjoten kaiken tarvittavan saman katon alta. Uusiutuva Savonlinnan Seurahuoneen toinen kerros palvelee kaupunkilaisia ja kauempaa tulevia torin laidalla, keskeisimmällä paikalla täydentäen Seurahuone-elämystä.

Uusien tilojen nimeämisen suhteen käännyimme kaupunkilaisten puoleen. Haimme sopivaa nimeä kilpailun kautta ja aihe herättikin laajalti mielenkiintoa. Saimme kaikkiaan yli 150 mitä mainiointa ehdotusta uusien tilojen nimeksi.

–  Raadin tehtävä oli mieluisa ja yksimielisyys voittajasta löytyi kaikkien tulleiden hienojen ehdotusten joukosta hyvinkin vaivattomasti, kertoo Hotelli Seurahuoneen hotellinjohtaja Kati Vihma.

Voittajaksi ylsi selkeästi Päivi Karjalaisen ehdotus Luoto. Raadin mielestä nimi kuvaa hyvin Saimaan syleilyssä, Savonlinnan satamassa olevia uusia kokous- ja tapahtumatiloja joihin liittyy muitakin hotellin toimintoja. Se viestii luontevasti ja sympaattisesti siitä mitä Savonlinna on ja edustaa, turvasatamaa ja levähdyspaikkaa laajan Vuoksen sisävesistön solmukohdassa. Paikkaa jonne olet aina tervetullut, olit sitten läpikulkumatkalla tai pysyvästi täällä. Paikkaa jonka saimaannorppakin valitsee.

–  Ajatus nimestä syntyi luonnostaan, kun olemme tässä suurien vesien, Pihlajaveden ja Haapaveden välissä. Minusta esimerkiksi vieraskielisten tai oopperaan liittyvien nimien aika on vähän jo ohi, sillä onhan meillä täällä Savonlinnassa niin paljon muutakin. Kerrotaan mielummin siitä mikä täällä hyvää ja kaunista pysyvästi, ympärivuotisesti, summaa ehdotustaan kilpailun voittaja Päivi Karjalainen.

Uudistuksen myötä syntyvä KOKOUS- JA TAPAHTUMATILA LUOTO on monikäyttötila, jotka muuntuvat tarpeen ja toiveiden mukaisesti. Maukas aamiainen tarjoillaan jatkossa toisessa kerroksessa ja tiloihin tulee open-kitchen ruokakurssien ja kulinarististen elämysten järjestämiseen. Seurahuoneelle kokoonnutaan jatkossa entistä useammin yhteen hyvän ruoan, musiikin, stand upin ja muiden live-elämysten äärelle.

Toisen kerrokseen tulee lasiovilla erotettava 40-60 hengen kokoustila. Uudistus mahdollistaa tilojen yhdistämisen video- ja äänitekniikan avulla hotellin aulatiloihin ja Othello sekä Pihlaja kabinetteihin. Näin saadaan upea useamman sadan henkilön kokonaisuus sisätiloihin, lisänä sisäpihan yli 300 paikkainen terassi.