Ravintoloiden Green Key-sertifikaatit

Green Key –sertifikaatti lähes kaikissa Osuuskauppa Suur-Savon ravintoloissa ja kahviloissa

Lähes kaikki Osuuskauppa Suur-Savon kahvilat ja ravintolat Mikkelissä, Savonlinnassa ja Pieksämäellä ovat saaneet kevään 2021 aikana kansainvälisen matkailun Green Key -ympäristömerkin.

Green Key -ympäristömerkin saanut kohde on sitoutunut henkilöstön ja asiakkaiden ympäristötietoisuuden kasvattamiseen, energian- ja vedenkäytön tehostamiseen sekä majoitus- ja ravintolatoiminnan ympäristörasituksen pienentämiseen. Green Key -sertifioidut yritykset saavat käyttöönsä kansainvälisesti tunnetun Green Key -ympäristömerkin sekä ohjelman jatkuvan tuen ympäristötyölleen.

-Haluamme alueellisena toimialan edelläkävijänä edistää ja tuoda näkyväksi ympäristötekojen merkitystä matkailu- ja ravitsemisliiketoiminnassa.  Green Key -ohjelman avulla on helppo kehittää jo vuosia toteuttamaamme vastuullista matkailua, toteaa Osuuskauppa Suur-Savon toimialajohtaja Kai Nurmi.   

Saadakseen Green Key –sertifikaatin tulee yrityksen täyttää 70 kriteeriä, jotka perustuvat ympäristön hyvinvointia edistävään johtamiseen, kulutuksen vähentämiseen, ympäristöystävällisiin toimintatapoihin sekä kierrätyksen tehokkuuteen. Sertifikaatti anotaan vuodeksi kerrallaan ja vuosittain pistekriteerien määrä kasvaa ja kohteen ympäristötavoitteet kehittyvät. Tämän toimintatavan ansiosta ympäristötavoitteet ovat osa normaalia arkipäivän tekemistä Osuuskauppa Suur-Savon hotelleissa, ravintoloissa sekä kahviloissa.

-On ollut hienoa seurata Osuuskauppa Suur-Savon ravintoloiden Green Key -sertifikaatin hakuprosessia. Se on hieno esimerkki siitä, kuinka ympäristötyö onnistuu, kun siihen sitoutuu niin yrityksen johto kuin koko muukin henkilöstö, iloitsee Green Key -ohjelmajohtaja Heidi Heinonen

Osuuskauppa Suur-Savon Original Sokos Hotellit Vaakuna Mikkelissä ja Seurahuone Savonlinnassa ovat olleet Green Key -hotelleja jo useamman vuoden ajan, samoin kuin hotellien ravintolatkin. Vuosi sitten Green Key -merkki myönnettiin myös Mikkelissä Cafe Stellalle. Kevään 2021 aikana Green Key -sertifikaatti myönnettiin Mikkelissä ravintoloille Rosso, Amarillo, Pruuvi, Päämaja, Wilhelm, Presso, PizzaBuffa sekä Greeneri. Savonlinnassa merkki myönnettiin Ravintola Majakalle, Kulma Coffee Houselle, Pressolle, Rosso Expressille sekä Olavinlinnan ravintolatoiminnalle. Myös Pieksämäen UKKO Bistro & Deli on green Key -sertifioitu. 

Lisätietoja Green Key -ympäristömerkistä

www.greenkey.fi  |   www.greenkey.global