Uudistustöitä kokenut Huutavanholman reitti avattu yleisölle

Uusittu Huutavanholman reitti avattu yleisölle

Muutostöillä reitistä tehtiin helppokulkuisempaa sekä pyritään suojelemaan luontoa.

Tahkon suosituimpiin luontopolkuihin lukeutuva upea Huutavanholman kierros on avattu kokonaisuudessaan yleisölle. 

Kesän yli kestänyt uudistamistyö keskittyi luonnonsuojelualueella kulkevalle reitin osuudelle, jonne rakennettiin ympäristöön sulautuvia puuportaita, leikkisiä pitkospuita sekä levähdystaukoihin tai maisemien ihailuun sopivia levikkeitä. Myös Huutavanholman puron yli kulkeva silta uusittiin. Uudistuksilla pyritään säästämään luontoa ja tekemään reitistä osittain helppokulkuisempaa esimerkiksi lapsiperheille.

Patikointiretkeä suunnitellessa kannattaa ottaa huomioon Tahkon näköalatornin ja luonnonsuojelualueen välisen reittipätkän olevan edelleen juurakkoinen ja kivikkoinen, joka tekee maastosta hankalakulkuisempaa.

Luonnonsuojelualueen maastoa kiemurteleva reitti on osa kesällä 2020 alkanutta reittihanketta, jonka myötä uudistuksen koki viime kesänä suuren suosion kerännyt Mäkiaution rotko. Samanlaiseen lopputulokseen tähdätään myös Huutavanholman rakennustyöllä.

Vajaa viisi kilometriä pitkän reitin varrella pääsee tutustumaan mm. Pehkuun sekä Tahkon maisemiin näköalatornista ja hakemaan tuntumaa Tahkon portaisiin. Reitiltä pystyy poikkeamaan myös upeille Tahkomäen (14,1km) ja Kettukankaan (5,5km) kierroksille.

Tervetuloa nauttimaan Tahkon värikkäästä syysluonnosta!