Resepti Frans & Amelien Blinit

Resepti Frans & Amelien Blinit

Blinikausi on jälleen käsillä! Frans & Amelien blinit ovat jo klassikko, kokeile reseptiä kotona.
6-8:lle
Vaikeusaste: Vaikea
Valmistusaika: 1h + 12h taikinan nouseminen
(soijaton, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä pähkinää)
 
Blinikausi on jälleen käsillä! Frans & Amelien blinit ovat jo klassikko. Kuten aina, blinien kanssa sopivat parhaiten tietysti smetana, siianmäti, punasipuli ja suolakurkut.
 
Blinitaikina
11 g (1 pss) kuivahiivaa
1 dl tattarijauhoja
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 ½ dl maitoa
 
2 keltuaista 
125 g smetanaa
1 dl vichyä
1 ½ tl ruokasuolaa 
2 valkuaista 
 
kirkastettua voita paistamiseen
3–4 isoa suolakurkkua
1 iso punasipuli
150 g siian mätiä
120 g smetanaa
hunajaa
2 oksaa tilliä
mustapippuria
 
Sekoita kuivat aineet ja lisää kädenlämpöinen maito. Anna seisoa yön yli peitettynä jääkaapissa. Lisää keltuaiset, smetana, vichy, suola ja vaahdotettu valkuainen. Paista blinit reilussa kirkastetussa voissa blinipannulla kullanruskeiksi ja rapeiksi molemmin puolin. Tarjoile blinit pitkittäin viipaloitujen suolakurkkujen, hienonnetun punasipulin, siianmädin, vaahdotetun smetanan ja hunajan kanssa. Koristele lautanen tillillä ja rouhitulla mustapippurilla.