Presidentin puolukkajäädyke on helppo toteuttaa myös kotona.

Resepti Bistro Manun Presidentin Puolukkajäädyke

Presidentin puolukkajäädyke on helppo toteuttaa myös kotona. Herkullinen jälkiruoka on parhaimmillaan koristeltuna marengilla, kinuskikastikkeella ja puolukoilla.
Bistro Manun Presidentin Puolukkajäädyke                            
4:lle
Vaikeusaste: Keskitaso
Valmistusaika: 30min + 12h jäädytys
(kasvis, gluteeniton, soijaton, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä pähkinää)
 
1 dl vispikermaa                                                                
3 valkuaista                                                                
2 kpl liivatelehteä                                                                 
80 g kotimaista puolukkaa 
1 dl sokeria
 
Koristeluun:
puolukoita
marenkia
kinuskikastiketta
 
Vatkaa kerma sekä valkuaiset vaahdoksi. Liota liivatelehtiä noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna puolukat ja sokeri kattilassa ja lisää joukkoon liotettu liivate. Jäähdytä. Yhdistä vaahdot ja lisää joukkoon puolukka. Annostele jäädyke kelmulla vuorattuihin muotteihin ja pakasta mieluusti yön yli. Ota puolukkajäädyke hetki ennen tarjoilua pois pakastimesta. Jäädyke saa olla hieman pehmentynyt. Kumoa lautaselle ja koristele jäädyke puolukoilla, marengilla ja kinuskilla.