Parsaa hollandaise resepti

Resepti: ravintola Tornin parsaa hollandaise ja parmankinkkua

Ravintola Tornissa kevään sesonkiherkku parsa tarjoillaan perinteisesti hollandaise-kastikkeen ja parmankinkun kera. Kokeile tätä klassikkoannosta myös kotikeittiössä!
Reseptistä riittää neljälle
Vaikeusaste: keskitaso
Valmistusaika: 1 h
Ruokavaliotiedot: gluteeniton, soijaton, ei sisällä hernettä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä selleriä
 
50 g parmankinkkua
 
Hollandaise-kastike
100 g voita
2 munankeltuaista
1 rkl kuivaa valkoviiniä
1 rkl sitruunamehua
valkopippuria
suolaa
 
12 valkoista tai vihreää parsaa
2 l vettä
2 rkl suolaa
2 tl sokeria
100 g rucolaa koristeluun
 
Ohje: Kuivaa parmankinkkusiivuja leivinpaperin päällä uunissa 90 asteessa noin tunti, kunnes ne ovat rapeita.
Valmista hollandaise-kastike. Laita voi kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä, älä keitä. Sekoita keltuaiset ja viini teräskulhossa ja kypsennä vatkaamalla vesihauteen päällä kunnes seos sakenee. Älä kypsennä liikaa, sillä munan rakenne muuttuu kokkareiseksi ylikypsennettäessä. Lisää voisulaa vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti sekoittaen, mukaan lukien voin sakkainen osa. Mausta sitruunamehulla, valkopippurilla ja suolalla.
 
Kuori parsat nupusta kantaan päin, mutta varoen, sillä parsat katkeavat herkästi. Poista noin 2 cm kannasta. Keitä parsoja suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä noin 2-4 minuutin ajan kunnes parsa on napakkaa, mutta kypsää. Lisää parsojen päälle hollandaisekastiketta ja koristele annos parmankinkkulastuilla sekä rucolalla. Nappaa kuva someen ja nauti!