Maiseman borssikeitto resepti

Resepti: Maiseman borssikeitto ja timjamivaahto

Borssikeitto on klassikko, jonka reseptiä ei kannata sen suuremmin lähteä muokkailemaan.
Lisää päälle helppo timjamivaahto ja makoisa keitto on valmis.
 
Ravintola Maiseman borssikeitto ja timjamivaahto
Resepti on neljälle
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 45 min
 
Ainekset: 
300 g punajuurta
100 g porkkanaa
100 g sipulia
200 g valkokaalia
200 g pekonia
3 rkl rypsiöljyä
 
3 rkl punaviinietikkaa
 
vettä
mustapippuria rouhittuna
suolaa
sokeria
 
Timjamivaahto
1 dl kuohukermaa
1 rkl timjamin lehtiä
 
Kuori punajuuret, porkkanat ja sipulit. Suikaloi kaali, pekoni, punajuuri, porkkana ja sipuli. Paista pekoni rapeaksi kattilassa, lisää öljy ja vihannekset. Kuullota hetki ja lisää sitten etikka. Lisää kattilaan vettä niin, että vihannekset peittyvät. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja lisää tarvittaessa sokeria. Anna kiehua hiljaisella tulella, noin 15 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä. Valmista timjamivaahto eli vatkaa kerma vaahdoksi timjaminlehtien kanssa. Tarkista keiton maku ja tarjoile borssikeitto timjamivaahdon kanssa.