Resepti: Kappelin patasorsaa kermaisella kastikkeella

Oletko koskaan kokeillut sorsan valmistamista? Tässä ravintola Kappelin herkullinen resepti. Tarjoile annos esimerkiksi perunoiden tai kasvisten kera.
Kappelissa sorsaa tullaan  tarjoamaan osana Von Wright Ateneum Taidemenua, joka on saatavilla 27.10. alkaen.
 
KAPPELIN PATASORSA
neljälle
 
2 kpl kokonaista sorsaa
 
Haudutusliemi
2 l lintulientä
2 oksaa timjamia
1 sipuli           
1 porkkana
6 maustepippuria
1 laakerinlehti
 
Kermainen lintukastike
½ shalottisipuli
1 timjaminoksa
2 dl haudutus/lintulientä
4 cl konjakkia
1 rkl mustaherukkahyytelöä
1 rkl sinihomejuustoa
1 dl kuohukermaa
½ tl mustapippuria               
1 tl suolaa
10 g voita
 
Paahda sorsaa pannulla kunnes se on kauniin värinen. Kiehauta liemi ja kaada sorsan päälle. Hauduta uunissa 175 asteessa leivinpaperin alla noin 2 h. Jäähdytä liemessä. Liemestä voi keittää maukkaan kastikkeen sorsalle. Sorsasta kannattaa leikata jäähdyttämisen jälkeen rintapalat ja koivet pois. Koivet ja rinnan voi paistaa voissa pannulla ennen esille laittoa. Rangoista voi keittää herkullisen sorsaliemen keittoa tai kastiketta varten. 
 
Freesaa shalottisipuli kattilassa timjamin kanssa. Lisää joukkoon muut raaka-aineet ja keitä hiljakseen kunnes jäljellä on 2/3 osaa. Siilaa kastike ja lisää joukkoon 10 g voita. Tarjoile kastike sorsan kera.