Original Sokos Hotel Helsinki on suljettu uudistustöiden ajaksi

Vuonna 2022 avautuva uusi hotelli esittelee Helsinkiä pala palalta.

Urbaania helsinkiläistunnelmaa vuodesta 1930 saakka sykkinyt Original Sokos Hotel Helsinki on suljettu väliaikaisesti uudistustöiden vuoksi. Puolitoista vuotta kestävän peruskorjauksen yhteydessä talon kaikki hotellihuoneet, kattosauna sekä aula- ja ravintolatilat uudistetaan.

Kesällä 2022 avautuva, täysin uudistunut hotelli tulee olemaan tyylikäs kumarrus Helsingille ja sen ikonisille yksityiskohdille. Majoitustilojen sisustussuunnittelusta vastaa Suunnittelutoimisto KOKO3 ja ravintolatilojen suunnittelusta Promakers. Hotellioperaattorina toimii Sokotel Oy, kiinteistön omistaa sijoitusyhtiö Exilion.

"Olemme tehneet pitkäaikaista menestyksekästä yhteistyötä Sokotelin kanssa, sillä Exilion on omistanut kiinteistön jo vuodesta 2008. Rakennuksella on pitkä historia, ja nyt haluamme yhdessä nostaa sen tasoa vastataksemme tulevaisuuden vaatimuksiin. Tulemme samalla investoimaan myös rakennuksen energia- ja ympäristöystävällisyyteen", Investment Manager Jussi Ojamo Exilionista sanoo.

Hotelli Helsingin kohta sadan vuoden mittainen tarina on aina ollut kiinteä osa Helsingin ja helsinkiläisten tarinaa. "Sisustussuunnittelun inspiraationa on ihana Helsinki ja sen lukuisat ikoniset yksityiskohdat, kuten kaupungin kullatut kupolit ja rautatieaseman monumentaaliset lyhdynkantajat. Uudessa hotellissa ihastutaan Helsinkiin pala palalta - yllättävien yksityiskohtien kautta. Ja mikä parasta, kaikki hotellin esittelemät aiheet löytyvät kivenheiton päästä kaupungilta", kertoo sisustusarkkitehti Aino Brandt KOKO3:sta. "Hotelli Helsingin uusi tuleva aikakausi tarkoittaa vieraille täysin uniikkia hotellikokemusta", Brandt lupaa.

Ravintolat muodostavat jatkossa yhtenäisen kokonaisuuden hotelliaulan kanssa. Eloisa miljöö ja rento ruoka- ja juomalista vetoavat niin hotelliasukkaisiin kuin helsinkiläisiin.

"Hotellimiljöö tarjoaa loistavat raamit sosiaalisille kohtaamisille. Meillä on kaupungin kiinnostavimmassa kulmauksessa käytössämme loistava liikepaikka, jonne muovaamme rohkean ja eloisan ravintolatilan. Uskomme vahvasti ydinkeskustan voimaan", kertoo Sokotel Oy:n toimitusjohtaja Jarkko Härmälä. "Kaupunkikeskusta on paras paikka ihmisten välisille kohtaamisille, onpa sitten kyseessä arki tai juhla, yksityinen illallinen tai bisnestapaaminen. Meidän tehtävämme on luoda kohtaamisille kiinnostavat puitteet."

Original Sokos Hotel Helsingin ollessa suljettuna Helsingin keskustassa asiakkaita palvelevat suomalaisia ilmiöitä esittelevä Original Sokos Hotel Presidentti, funkkisklassikko Original Sokos Hotel Vaakuna ja Suomen parhaaksi bisneshotelliksi juuri valittu Radisson Blu Royal Hotel Kampissa.  

Original Sokos Hotel Helsingin peruskorjaus ja uudistus

Kesto 30.11.2020 – kesä 2022
Kiinteistön omistaja Exilion Real Estate I Ky
Hotellioperaattori Sokotel Oy
Sisustussuunnittelu Suunnittelutoimisto KOKO3 Oy
Ravintolasuunnittelu Promakers Oy
Urakoitsija Rakennus Oy Antti J. Ahola

Lisätietoja: 

Satu Näsärö, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Helsinki, puh. 040 537 9201,  satu.nasaro@sok.fi