Salven silakkavieras lokakuussa 2020

Lokakuun silakkavieras: Kisailu verissä

Joka torstai ravintola Salven lounaspöytään istahtavat samat herrasmiehet.

Timo Hakulisen, Olavi Uotilan, Lasse Kyrön, Asko Vallin ja Thomas Tillanderin perinne sai alkunsa jo 80-luvulla. Askolla oli hyppytunti koulusta, ja koska oppilaitoksen lounas ei vetänyt vertoja torin toisella puolella olleen Salven tarjoiluille, päätyi Asko ystävänsä Lassen kanssa sinne syömään.

Vuosien saatossa porukkaan liittyi lisää miehiä; kuka on tullut tutuksi opiskelujen, kuka töiden tai varusmiespalveluksen kautta.  Näitä kaveruksia yhdistää urheiluhulluus ja Intohimo kisailuun. Yhdessä on pelattu pöytätennistä ja kierretty koti- ja ulkomaisia urheilukenttiä kymmenottelun merkeissä. Lasse kisaa vieläkin menestyksekkäästi kymmenottelun ikämies-sarjoissa – ja mitalit löytyvät muuten Salven seiniltä.

Salven lounaista tuli kaveruksille viikoittainen perinne 2010-luvun alussa, kun aikaa jäi eläkkeelle siirtymisten myötä enemmän. Torstai-päivien yhteiset ateriat jälkiruoka-ohukaisineen ovat miehille paljon enemmän kuin pelkkää syömistä. Yhteiset keskustelut piristävät mieltä, ja vaikka ne yleensä pyörivät urheilun ympärillä, ei arkojakaan aiheita kaihdeta.

Yhteisiä, värikkäitä Salve-muistoja on ehtinyt kertyä paljon. On juhlittu pyöreitä vuosia ja suomalaisten olympiamitaleja. On käyty yhdessä suihkussa sen jälkeen, kun Lasse juoksi vanhan lupauksensa mukaisesti Mannerheimintien päästä päähän. Sen verran virtaa vaikuttaa näillä veijareilla riittävän vieläkin, että vastaavia tempauksia on odotettavissa jatkossakin.

Ja kyllä; Salvessakin kisaillaan - ravintolanjohtaja Lindan vetämän tietovisan merkeissä tai vaikka lettujensyönnin ennätyksestä. Thomas ja Lasse pitävät nimittäin hallussaan viimeksi mainittua.  

Kuvassa ydinporukan neljä jäsentä tietovisaa aloittelemassa.