Kuopiossa tapahtuu

Kuopio - kaupunki, joka tanssii ja soi 365 päivää vuodessa! Täältä löydät tietoa Kuopion tapahtumista ja linkin tapahtumakalenteriin.

 

Läm­pi­mäs­ti ter­ve­tul­oa tuhansien tapahtumien Kuo­pioon!

Kal­la­ve­den ran­nal­la si­jait­se­va Kuo­pio on hyvän elämän pääkau­pun­ki, joka tans­sii ja soi 365 päi­vää vuo­des­sa kau­niin vih­reän luon­non ja ai­to­jen im­meis­ten kes­kel­lä. Kuo­pios­sa ais­tit ta­pah­tu­mien sie­lua si­li­mien, suun ja koko kehon kaut­ta.  

Kuo­pion ta­pah­tu­mis­ta li­sä­tie­to­ja Kuo­pio-Tahko alu­een mat­kai­lusi­vuil­ta sekä suo­raan ta­pah­tu­mien si­vuil­ta:

Kalaryssäys 11.-13.9.2020

Kalaryssäys kutsuu koko perheen Kuopion Satamatorille eli hotelliltamme vain viiden minuutin kävelymatkan päähän kalatapahtumaan, jossa pääosassa on kotimainen kala ja siitä valmistetut herkut.

Elämä voittaa - festivaali  14.-19.09.2020

Koko viikon kestävän tapahtuman esiintyjinä nähdään mm. Niko Kivelä, Ilari Johansson, André Wickström, Hugleikur Dagsson, Teemu Vesterinen, Heli Sutela, Krisse Salminen, Ali Jahangiri, Matti Patronen ja Jape Grönroos. Lauantaina bileklubilla esiintyy Olavi Uusivirta.

ANTI- Contemporary Art Festival 27.10.-1.11.2020

ANTI-festivaali järjestetään vuosittain Kuopiossa. Ympäri maailmaa tulevien taiteilijoiden teokset ottavat haltuunsa kaupungin julkisia tiloja - koteja, kauppoja, toreja, yrityksiä, metsiä, järviä. Yleisö ja erilaiset yhteisöt pääsevät arjen keskellä osaksi teoksia - tekemään ja kokemaan niitä.

 

Kuo­pion to­ril­la ta­pah­tuu

Mualiman napa eli the center of the universe on savolainen nähtävyys ja elämys, joka on koettava Kuopiossa käydessään. Mualiman napa löytyy vain viiden minuutin kävelymatkan päästä hotelliltamme. Torilta löydät kotiin tuliaisiksi niin paikalliset sesongin herkut, käsityöt kuin perinteisen Hanna Partasen kalakukon kuin paikallisen paahtimon kahvin kuin oluenkin.

 

Kuopion Musiikkikeskus

Melkein hotellimme naapurissa sijaitseva Kuopion Musiikkikeskus on yksi Suomen merkittävimmistä konserttitaloista ja kongressikeskuksista sekä Kuopion kaupunginorkesterin koti.

 

Kuopion Kaupunginteatteri

Kuopion kaupunginteatteri on Itä-Suomen suurin ammattiteatteri ja se on tunnettu monipuolisesta, kotimaisesta ohjelmistostaan. Syys- ja keväkauden ohjelmistot tulvivat hienoja musikaaleja, hyvää draamaa sekä mitä mielenkiintoisempia vierailuja ja yhteistuotantoja. Teatterin ohjelmistossa on aina myös lapsille ja nuorille suunnattuja näytelmiä, jotka erityisesti syys- ja hiihtolomien aikaan ilahduttavat myös matkailijoita.

Finland Ice Marathon 24.-27.01.2021

Finland Ice Marathon (FIM) on yksi Suomen vanhin ja tunnetuin luonnonjäällä järjestettävä luistelutapahtuma. Tapahtuman keskuspaikkana toimii Kuopion matkustajasatama, minne rakennetaan kisakeskus runsaine oheispalveluineen.

 

Kuopio Tanssii ja Soi 16.-22.06.2021

Järjestyksessään 51. festivaali järjestetään vuonna 2021. Pohjoismaiden laajin ja monipuolisin tanssitaidefestivaali sisältää yli 100 kansainvälisen tason tanssiesitystä, kurssia, seminaaria ja oheistapatumaa. Taiteellinen johtaja Riku Lehtopolku ottaa ohjat Jorma Uotisen seuraajana. Kaikki tapahtumat ovat kaupungin keskustassa, kävelyetäisyydellä, valoisimpien kesäöiden aikaan, järvien ympäröimänä.

 

Kuopio Wine Festival - hyvä ruoan, juoman ja musiikin ystäville 1.-10.07.2021

Kuopio Wine Festival on yksi Suomen suurimmista viini- ja ruokafestivaaleista, joka kerää vuosittain noin 35 000 hyvän juoman, ruoan ja musiikin ystävää Kuopion sataman alueelle. Kuopio Wine Festival järjestetään vuonna 2021 jo 25. kerran.

 

 

.