Kuopiossa tapahtuu

Kuopio - kaupunki, joka tanssii ja soi 365 päivää vuodessa!
Lämpimästi tervetulloo Suomen sydämeen eli Kuopioon! Kallaveden rannalla sijaitseva tuhansien makujen Kuopio on kaupunki, joka tanssii ja soi 365 päivää vuodessa kauniin vihreän luonnon ja aetojen immeisten keskellä. Kuopiossa aistit tapahtumien sielua silimien, suun ja koko kehon kautta.
 

Kuopion tapahtumista lisätietoja Kuopio-Tahko alueen matkailusivuilta sekä suoraan tapahtumien sivuilta:

Kallavesj'-messut 29.-31.3.2019

Satumainen Muumi- jääveistonäyttely 26.12.2018-25.8.2019

Leppävirralla Vesileppiksessä sijaitseva Muumi- jääveistosnäyttely on sadunomainen ja maaginen paikka, jossa voit kokea talvista taikaa huikeiden valojen, äänimaailman ja jäisten veistosten äärellä. Maan uumenissa oleva luola tarjoaa ihailtavaa koko perheelle.

Kuopio Tanssii ja Soi 12.-18.6.2019

Kuopio Tanssii ja Soi on yksi merkittävimmistä pohjoismaisista tanssi- ja taidefestivaaleista. Festivaali juhlii tänä vuonna 50v-juhlavuottaan, ja viikon aikana järjestään yli 100 kansainvälisen tason tanssiesitystä, kurssia, seminaaria ja oheistapahtumaa. 

Kuopio Wine Festival 28.6.-6.7.2019

Kuopio Wine Festival on yksi Suomen suurimmista viini- ja ruokafestivaaleista, jossa 2019  viinit, pasta sekä pizzat vievät festivaalivieraan tämän vuoden teeman mukaisesti unohtumattomalle makumatkalle Italiaan, kotimaisten huippuartistien tahdittamana.

Nekocon 13.-14.7.2019

Valtakunnallinen suuren suosion saavuttanut japanilaisen kulttuurin tapahtuma järjestetään tänä vuonna viidettä kertaa. Nekoconin ohjelmassa on mm. luentoja, paneeleita, tanssiesityksiä, näytelmiä, Cosplay-kisa ym.

Kuopio RockCock 25.-27.7.2019

Savon suurimmat rokkifestarit juhlitaan Kuopion luonnonkauniilla Väinölänniemellä. Festivaalien artistikattaukseen kuuluu vuosittain niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin esiintyjiä, joista tämän vuoden pääesiintyjäksi onkin jo julkistettu yhdysvaltalainen The Offspring.

Kuopion Musiikkikeskus

Kuopion Musiikkikeskus tarjoaa monipuolisia ja korkeatasoisia musiikkielämyksiä musiikinystäville. Kuopion kaupunginorkesteri tuo lähes viikoittain konserttisalin estradille kansainvälisen tason kapellimestari- ja solistivieraita ja Suomen viihdetaivaan tähdet vierailevat säännöllisesti konserttikiertueillaan Kuopion Musiikkikeskuksella.

Kalpan jääkiekkopelit

Kuopion torimarkkinat

Kuopion kaupunginteatteri