Kestävän arjen teot ovat meille tärkeitä

Hämeenmaan toimipaikkojen arjessa ympäristöystävällisyys näkyy esimerkiksi energiaratkaisuissa, hävikin minimoimisena ja lähituottajayhteistyönä. Osuuskauppa haluaa edistää omalla toiminnallaan myös sitä, että sen asiakkaiden olisi yhä helpompaa tehdä vastuullisia valintoja omassa arjessaan. Lue tästä, mitä arkisia tekoja me Coppassa teemme yhdessä henkilöstömme, asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa!

Vastuu välittää
Välitämme ympäröivästä yhteisöstä ja ihmisistä. Huolehdimme työssämme toisistamme, terveydestä, turvallisuudesta, kouluttamisesta ja tasa‑arvosta.


 

Asiakaslähtöisyys on ykkösjuttu
Meillä jokainen asiakas huomioidaan yksilönä. Pienet vieraat saavat meillä Coppassa oman listan, tai halutessaan he voivat valita puolikkaan annoksen á la carte ‑listalta. Meiltä löytyy myös erillinen leikkipaikka pikkuväelle.

Vain taivas on rajana
Palava rakkaus ruokaan patojen äärellä ja kauhan varressa. Kokkaamme erityisruokavaliot ja allergiat huomioiden. Esimerkiksi kasvispastat, raikkaat salaatit tofulla, gluteeniton ja maidoton pasta, vegaaninen pizza, gluteeniton burgeri.. Vain taivas on rajana!
 


 

Kasvisruokaa rakkaudella
Listaltamme löydät myös herkullisia vegaanisia annoksia ja kasvisruokia. Kuvassa Coppan vege, mikä sisältää grillattua munakoisoa, paahdettua kukkakaalia, paprika‑tomaattikastiketta, kvinoaa, kikhernepestoa ja pähkinää.

Hyödynnämme raaka‑aineet mahdollisimman pitkälle Lounaalla pyrimme hyödyntämään sesongin raaka‑aineita. Myös lounaalla meillä on tarjolla aina kasvisvaihtoehto.

Otamme mielellään myös vastaan vinkkejä, millaisia kasvisannoksia toivoisitte listallemme!

Hävikki hallussa
Minimoimme hävikkiä monenlaisin keinoin. Käytössämme on mm. Resq‑palvelu, missä myymme lounaalta yli jääneitä annoksia. Tällä tavoin vähennämme hävikkiä, tarpeetonta biojätteen aiheuttamaa ympäristökuormitusta ja osoitamme sen, että ympäristömme on meille tärkeä.
Resq‑palvelusta voit lukea lisää täältä.

Kotimaista kalaa
Teemme mielellämme yhteistyötä alueemme lähituottajien kanssa ja suosimme sesongin raaka‑aineita.
Taitavan keittiötiimimme käsissä syntyy annoksia myös listan ulkopuolelta.
Salpausselän Kala on yksi meidän lähituottajakumppaneistamme. 

Suomalaisen ruoan päivä ‑ joka päivä
Suomalainen ruoka on ainutlaatuinen yhdistelmä puhtautta, kotimaista osaamista ja vastuullisuutta.

Leipäpöydän herkut
Leipäpöydästämme löytyy aina päivittäin vaihtuva, keittiömme valmistama maukas kasvislevite. Leipäpöydässämme on myös lähileipää Heinolasta ‑ Pekan Leipä on yksi yhteistyökumppaneistamme. 

Kesäkukkia läheltä
Kesäisin saamme nauttia Kaijansinkon puutarhan tuomasta kukkaloistosta terassillamme ja Lahden katukuvassa. Kukat tulevat meille siis ihan läheltä Kaijansinkon puutarhalta Mäkelästä, missä kukat kasvatetaan itse alusta alkaen. Meillä on Coppan henkilökunnassakin innokkaita kukkaharrastajia ‑ eli kastelijoita löytyy myös omasta porukasta.

Kippis, luomuviinit!
Luomuviinit ovat paitsi vastuullisia ‑ myös trendikkäitä.
Asiakasomistajaviinimme ovat luomua ja vegaanisia, samoin talon viinimme. Meiltä löytyy myös esimerkiksi luomuolutta.Valikoima vaihtuu, mutta luonnonmukaisuus pysyy!

 

Lahti ‑ Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021
Coppa toteuttaa ympäristöpääkaupunkivuotta osana Osuuskauppa Hämeenmaata sekä lisäksi omien tekojen ja ideoiden kautta.

Osuuskauppa Hämeenmaa on pääyhteistyökumppani vuonna 2021 Euroopan ympäristöpääkaupungiksi valitun Lahden kanssa. Yhteistyötä tehdään monella tasolla, ja sillä on merkittävä vaikutus niin Lahden asukkaisiin, alueeseen kuin laajemminkin ympäröivään yhteiskuntaan.

Vastuullisuus on muun muassa yhdessä tekemistä, asiakaslähtöisyyttä, turvallisen työskentely‑ ja asioimisympäristön varmistamista, tavoitteellista toimintaa ympäristön hyväksi sekä luotettavuutta työnantajana ja yhteistyökumppanina.

Jokapäiväisiä valintoja ja yhdessä juhlien, kippis!