Kaipaatko illalliselle pitkän kaavan mukaan? Kokeile ainakin nämä kolme helsinkiläisravintolaa

Poikkeusaikoina ihmisillä on ollut ikävä ravintolaan. Nyt illallinen nautitaan kaikilla mahdollisilla mausteilla.
 
Artikkeli on julkaistu Yhteishyvässä 5/2021
 
 
Teksti Venla Rossi / Yhteishyvä, kuvat Anna Huovinen / Yhteishyvä

Nyt nautitaan pitkän kaavan mukaan – ravintoloissa ollaan valmiina lyömään asiakkaat ällikällä 

Koronapandemia on koetellut ravintoloissa sekä työntekijöitä että asiakkaita. Ravintola Salven ravintolapäällikkö Sirpa Mäkelä tiivistää: "Tällä hetkellä mikään ei ole niin pysyvää kuin muutos."

Mutta se on selvää, että ihmisillä on ollut kova ikävä ravintoloihin. Ja kun vihdoin päästään ulos syömään, halutaan nauttia kunnolla. HOK-Elannon ravintoloissa odotuksiin ollaan valmiina vastaamaan.

"Vuonna 1897 perustetussa ravintola Salvessa luotetaan perinteiden voimaan", Mäkelä kertoo. Silakat ovat ruokalistalla, ja siellä ne pysyvät. Niitä kysytään nimittäin aina, vuodenajasta ja päivästä riippumatta.

Espanjalaisravintola Casa Largossa ja monessa muussa paikassa on uudistettu sekä ruokalistaa että palvelua.

"Ravintolasyömisessä on elementtejä, joita muualla on mahdoton toteuttaa", Casa Largon keittiöpäällikkö Jussi Kuuluvainen muotoilee ja mainitsee esimerkiksi henkilökunnan ja asiakkaan välisen vuorovaikutuksen.

"Olemme valmiina lyömään asiakkaat ällikällä", Kuuluvainen lupaa.

 

Belgen simpukkaviikot ovat käynnissä ja jatkuvat joulukuulle.

Linda Susi-Rosilainen, ravintolapäällikkö, Belge
"Belgeen on tullut vanhojen suosikkien rinnalle kuusi uutta simpukka-annosta: meren herkkuja nautitaan nyt muun muassa viskikastikkeessa, harissaliemessä ja kimchin kanssa. Belge sopii mainiosti pidempään illanviettoon. Illan voi aloittaa kirjastobaarin cocktaileilla, tulla yläkertaan syömään ja sitten uppoutua belgialaisten oluiden maailmaan alakerrassa."


 

Casa Largon grillattu kultaotsa-ahven on vaikuttava näky lautasella.

Jussi Kuuluvainen, keittiöpäällikkö, Casa Largo
"Meillä käynnistyy lokakuun lopulla uusi Chef's Menu. Se on pidempi, valmiiksi harkittu kokonaisuus, jossa korostetaan elämyksellisyyttä ja palvelua. Menu aloitetaan tietysti laajalla valikoimalla Casa Largon rakastettuja tapaksia." 

 

Salven kuuluisat silakat

Sirpa Mäkelä, ravintolapäällikkö, Salve
"Salvessa silakat ovat aina sesongissa ja muodissa. Niiden lisäksi suosittelen kokeilemaan kuha walewskaa, joka on klassinen juhlaherkku. Tämän ajan jälkkäriksi sopisivat hyvin räiskäleet, ovathan ne ihanaa lohturuokaa. Meillä voi pitkälle syksyyn syödä myös ulkona ruokamajassa, johon sytytetään tunnelmavalaistus."