Aidosti lahtelainen ja uniikki ruokabaari Kuja

Jos et tee sitä tylsästi - teet sen Kujalla

Kuja syntyi tulevaisuuden visioista ja vastuusta välittää

Kuja on kotoisa ja ylpeästi lahtelainen, street foodia tarjoava ravintola, joka on inspiroitunut rosoisesta ja karskista Lahesta – suomiräpin synnyinpaikasta. Seinägraffitit, kierrätyskalusteet, palvelumallin rentous, ruokalistan mahtavat maut ja henkilökunnan heittäytyminen ovat olleet aidosti menestysresepti niin paikallisten kuin Lahdessa vierailevienkin sydämiin. Jos luet arvosteluita, et voi olla toista mieltä. Jos et ole kokeillut, et voi olla kokeilematta.

Kierrättämällä the fiilistä

Kuja syntyi vuonna 2018 visiosta synnyttää olemassa olevaa säilyttäen jotain sellaista, jossa kustannustehokkuus, ympäristötekijät ja vastuullisuus olisivat erityisesti huomioitu. Nämä periaatteet olivat lähtökohtana ravintolan sisustusta ja ruokatuotetta suunniteltaessa.

Ravintolasalin miljöö syntyi täysin kierrätyskalusteita hyödyntämällä.

– Suljetut ja remontoidut ravintolat antoivat kalusteiden ja astioiden muodossa uuden elämän ravintolatilalle, kertoo Kujan ravintolapäällikkö Ville Penttilä.

Kuja on rento ja positiivinen paikka, ja se on aistittavissa heti ovelta saakka.

– Täällä voit olla, ja tänne voit tulla just sellaisena kuin olet, Ville toteaa.

Taitavista käsistä ja vastuullisesti – Street foodia with a twist

Kujan ruokalista on suunniteltu niin, että raaka-aineita pystytään hyödyntämään mahdollisimman monipuolisesti: Kujan herkullinen ”Candy Pork” muun muassa pyöritellään inkiväärisiirapissa. Samaa siirappia hyödynnetään ruokien lisäksi jälkkäreissä ja juomatuotteissa.

Ruokien maustaminen tapahtuu pääasiassa etikkapohjaisia kastikkeita ja siirappeja hyödyntäen – näiden säilyvyys on niin hyvä, että hävikkiä syntyy vähemmän.

Juomatuotteissa on paljon paikallisia vaihtoehtoja. Lonkero, tuo lahtelainen ylpeydenaihe, näkyy vahvasti myös sisustuksessa. Onhan sekin täällä lähituotantoa. Kaikki tämä, ei todellakaan ole sattumaa, vaan tarkkaan harkittua ja taitavien käsien synnyttämää taidetta!

– Ruokalistan suunnittelussa henkilökunnan rooli on valtava. Tästä kiitän maailman parasta henkilökuntaamme ja erityisesti Juuso Rekolaa, joka keittiöpäällikkönä tiimeineen on loihtinut ruokalistalle vain parasta. Listalla on monipuolisesti kasvisvaihtoehtoja, ja esim. kasvispyörykät tehdään alusta saakka itse. Kujan nakki, tuo Makkis-pekkiksen kruununjalokivi, on lähituottaja Maatila-Liha Merosen tekemä. Ihan tuosta naapurista Orimattilasta, kertoo Ville.

Yhteistyö ei ulotu ainoastaan lähituottajiin ja omaan tiimiin, vaan yhteistyötä tehdään myös esimerkiksi oppilaitosten kanssa. Yhteiset tapahtumat ja oppilaitosyhteistyö ovat Kujan apulaisravintolapäällikkö Henna-Riina Kakkolan aikaansaannoksia, mahtavia teemabileitä ja muita tapahtumia unohtamatta. Vuonna 2023 Kujalla järjestettiin muun muassa Euroviisubileet, jotka olivat menestys lahtelaisten keskuudessa!

Ravintolat ovat kuin tarinoita, ne lähtevät elämään, kun niistä kerrotaan. Kujan tarina jatkuu yhdessä teidän, rakkaiden ja inspiroivien asiakkaidemme kanssa.

– Boom ja ÖY, nähään Kujalla! huikkaa Ville.

Jos et tee sitä tylsästi - teet sen Kujalla

Pikkujoulut, bileet, häät, kokoukset tai vaikka virkkarit! Tarjouspyynnöt: sales.hameenmaa@sok.fi 020 1234 654

Näissä ravintoloissa

Ravintolaketjut

Amarillo
Babista Kebab Revolution
Bacaro Doppio Cafe & Deli
Bistro
Chico's
Coffee House
Frans & les Femmes
Grill it!
Hesburger
Hophaus
La Famiglia
Leiketupa
Oksa
Oluthuoneet
PizzaBuffa
Presso
Prisma Cafe
Public Corner
Rosso
Rosso Express
Rosso Pizza
Spaghetteria
Trattoria
VENN