Ruokalista
Keittiömme suosittelee
Alkuruoat
Kalalajitelma paahdetusta marinoidusta siiasta, graavatusta lohesta sekä katkarapuskagenista siianmädillä. Lisänä ryytisinapilla maustettua perunasalaattia. Ui, miten hyvää!
Kalalajitelma paahdetusta marinoidusta siiasta, graavatusta lohesta sekä katkarapuskagenista siianmädillä. Lisänä ryytisinapilla maustettua perunasalaattia. Ui, miten hyvää!
Voissa rapeaksi paistettuja pikkublinejä. Lisukkeina siianmätiä, metsäsienisalaattia, savuporomoussea, punasipulia ja smetanaa. Herrasväki on hyvä ja herkuttelee!
Sisältää alkoholia.
Paahdetulla Maalahden Limpulla poron ulkofileetä, savuporomoussea, puolukoita ja salaattia.
Kermainen lohikeitto on Zetorin klassikko. Sisältää alkoholia.
Juustoinen savuporokeitto ja ruisleipärouhetta.
Niin on samettista kuin mummon pyhäkläninki. Keiton lisänä paahdettua salottisipulia. Saatavana myös vegaanisena, kysy tarjoilijalta!
Sisältää alkoholia.
Salaatit
Pariloitua vuohenjuustoa, puolukkasiirappia, omenaa ja marinoitua punasipulia.
Pariloitua vuohenjuustoa, puolukkasiirappia, omenaa ja marinoitua punasipulia.
Broileria, paahdettua pekonia, maalaisperunoita, omenaa ja savu-valkosipulimajoneesia.
Graavilohta, katkarapuskagenia sekä keitettyä kananmunaa.
Graavilohta, katkarapuskagenia sekä keitettyä kananmunaa.
Kasvisruoat
Vuohenjuustolla ja pinaatilla täytetyt ohukaiset.
Härkäpapukäristystä, juuresmuusia, puolukoita sekä suolakurkkua. ”Ei Stadis kandee mitää lihaa skruudaa, kaikki vetää siell vegee.” Saatavana myös vegaanisena, kysy tarjoilijalta!
Ohrattoa, metsäsieniä, brokkoliinia ja juureslastuja. Miksi mennä itse metsään, kun voi nauttia sienistä Zetorissa? Saatavana myös vegaanisena, kysy tarjoilijalta! Sisältää alkoholia.
Pyttipannut
Kaikissa pyttipannuissa lisänä marinoitua punajuurta ja suolakurkkua.
Harmoninen yhdistelmä paistettua perunaa, sipulia, lihaa ja makkaraa. Lisäksi paistettu kananmuna.
Kermalla höystettyä pyttipannua ja paistettu kananmuna.
Se voi olla vieläkin isompi! Tuhdimpi annos pyttipannua ja paistettu kananmuna.
ISO annos kermaista pyttipannua ja paistettu kananmuna.
Leivät
Pariloitua lohta paahdetulla leivällä. Lisäksi paistettua kananmunaa, piparjuurimajoneesia ja marinoitua punasipulia. ”Käännös lautaseen – päin!”
Wotkin’sin herkullista porsaan savukasleria paahdetun leivän päällä. Lisäksi sinappimajoneesia sekä paistettua kananmunaa ja sipulia.
Zetorin klassikot
Perinteisesti Orimattilan kotitalousopistossa emäntäkurssin opinnäytetyönä valmistettua koulun nimikkoruokaa tarjoillaan Zetorissa. Suussa sulava yhdistelmä paahdettua broileria, pekonia ja grillattua leipäjuustoa, röstipottua, punaviinikastiketta sekä kasviksia. Sisältää alkoholia.
Karjalan kannaskin kapeni, kun karjalanpaisti siirtyi Zetoriin. Mureaksi haudutettua nautaa, possua ja lammasta. Keitettyjä perunoita, sokeroitua puolukkaa ja suolakurkkua. Lähes ehdolla Unescon maailmanperintöluetteloon.
Aitoa poronkäristystä, perunamuusia, sokeroituja puolukoita ja suolakurkkua. Maku saa joikaamaan ilosta.
Mikä melske ja kotkotus Kaivopihalta kantautuu? Kanasetko ne siellä kaakattavat? Ei kanat, vaan Mutkakylän VPK:n naisjaosto on tulossa syömään. Siinä sitä on iloa ja ääntä! Hyvin maistuu valkosipuli-persiljamarinoitu broilerin koipipala, savu-valkosipulimajoneesilla maustetut maalaisperunat sekä punajuuripaistos.
Muikea annos ruisjauhoissa kieriteltyjä ja voissa paistettuja muikkuja sekä perinteistä pottumuusia. Kansainvälistä väriä annokseen tuo kaukaa siirtomaista rahtilaivalla tuotu sitruunalohko.
Kevyesti savustettua lohta, röstipottua, paistettuja metsäsieniä sekä metsäsienikastiketta.
Zetorin klassikko! Sisältää alkoholia.
Hirvimakkaraa, ryytisinapilla maustettua maalaisperunasalaattia ja raikasta salaattia.
Poron ulkofileetä naapurin Aslakin tokasta, juurespyreetä, paistettuja sieniä, punaviinikastiketta ja kasviksia. Sisältää alkoholia.
Helvi-mamman perinteisellä reseptillä tehtyjä naudanlihapullia. Lisäksi rouhealla kauhalla perunamuusia ja kermaista pippurikastiketta sekä suolakurkkua ja punajuurta. Sisältää alkoholia.
Mehevää pariloitua naudanmaksaa, perunamuusia, kermaista pippurikastiketta, paahdettua pekonia ja sipulia sekä sokeroitua puolukkaa. Sisältää alkoholia.
Possun lehtipihvi (200 g), maustevoita, savu-valkosipulimajoneesilla maustettuja maalaisperunoita sekä kasviksia.
Mureaa naudan ulkofileetä, Zetorin konepellillä paahdettua pekonia ja polttoaineena rehtiä valkosipulivoita. Lisäksi lautaselle lastataan savu-valkosipulimajoneesilla maustettuja maalaisperunoita, savuporomoussea ja silmäniloksi kasviksia.
ENEMMÄN mureaa naudan ulkofileetä sekä Zetorin konepellillä paahdettua pekonia ja polttoaineena rehtiä valkosipulivoita. Lisäksi lautaselle lastataan savu-valkosipulimajoneesilla maustettuja maalaisperunoita, savuporomoussea ja silmäniloksi kasviksia.
Asian arkaluonteisuuden vuoksi kerromme kuiskaten, että tämä annos varastaa hetkessä kielesi. Kysy lisää tarjoilijalta.
Jälkiruoat
Pannaria, karamellisoitua omenaa ja vaniljajäätelöä.
Kaurakeksiä, tuorejuustoa, kauden hilloketta ja kruununa valkosuklaata.
Karamellikermassa haudutettua leipäjuustoa ja lakkahilloketta.
Jälkiruokien siniveristä aatelia: mustikkapaistosta ja vaniljajäätelöä.
Kun Zetorin naistoimikunnan ompeluseura kokoontuu, ei neula ja lanka ole pääasia, vaan herkuttelu. Nytkin pöytään kannetaan herkullista Zetorissa itse tehtyä suklaakakkua, mantelipralinea, suklaamoussea ja kahvisiirappia. Onneksi leningeissä on vahvat saumat!
Kaksi palloa jäätelöä tai sorbettia ja lisuke valintasi mukaan. Valitse: Suklaa (L), vanilja (VL), salmiakki tai mansikka-vadelmasorbetti (V, L). Lisukkeet: Suklaa- tai kinuskikastike, lakkahillo tai puolukkasiirappi.
Valitse: Suklaa (L), vanilja (VL), salmiakki tai mansikka-vadelmasorbetti (V, L).