Siirry pääsisältöön

Eerikan aamu alkaa korvapuustin tuoksulla

Seitsemältä aamulla Café Lasipalatsissa päivä on jo vauhdissa. Ensimmäiset sämpylät paistuvat uunissa, kahvi tippuu ja vitriini alkaa täyttyä croissanteista, rieskoista ja korvapuusteista. Kun ovet avautuvat kahdeksalta, kanelin tuoksu karkaa kadulle asti.

– Vitriini on kahvilan käyntikortti. Sen pitää olla runsas ja houkutteleva, kahvilapäällikkö Eerika Rajamäki toteaa.

Hän tietää, mistä puhuu. Yli 20 vuotta kahviloiden maailmassa työskennellyt nainen on kulkenut pitkän matkan lapsuuden muistoista Lasipalatsin funkkiskahvilaan.

Suklaakakkua ja bebeleivoksia

Kahvilarakkaus syttyi jo varhain. Lapsuuden kesäretkillä Lahdesta Helsinkiin pysähdyttiin Ekbergin kahvilassa.

– Söin aina palan suklaakakkua, olisiko ollut sacheria? Ja ne mukaan ostetut korput muistan vieläkin, Eerika hymyilee.

Toinen makumuisto juontaa juurensa Lahteen, Oululaisen kahvilaan, missä nautittiin vaaleanpunaisia, suun tahmaavia bebeleivoksia.

Nykyään oma suosikki löytyy lähempää: Lasipalatsin mantelicroissant, joka on täytetty paikan päällä tehdyllä frangipanetahnalla. Ja korput päällikkö aikoo tuoda myös Café Lasipalatsin valikoimaan!

Klassikkokahviloiden ystävä

Eerika ei ole trendikahviloiden perään. Hän rakastaa perinteitä ja paikkoja, joissa historia näkyy ja tuntuu.

– Jos joskus perustaisin oman kahvilan, se olisi kuin ranskalainen katukahvila: ajaton ja lämminhenkinen.

Siksi Lasipalatsi tuntuukin juuri sopivalta työpaikalta. Vasta valmistunut tilauudistus on nostanut esiin rakennuksen 1920-luvun funkkishengen entistä paremmin. Kokonaisuus huokuu ajatonta kahvilakulttuuria ja tarjoiluistakin löytyy perinteisiä makuja – kuten rieskaa – uusien ohella.

Kahvihetkiä saaristossa

Vapaahetkinään Eerika suuntaa mielellään Hangon saaristoon, missä kahvi maistuu parhaimmalta ulkona luonnon keskellä.

– Juon mieluiten kahvini kalliolla, meren rannalla. Ja pannukahvina.

Silti inspiraatiota löytyy myös maailmalta. Tukholman, Kööpenhaminan ja Tallinnan kahviloissa Eerika tarkkailee yksityiskohtia, palvelua ja ilmapiiriä. Niistä hän poimii ideoita omaan työhönsä.

Eerikan nopeat valinnat:

☕ Latte vai espresso? Latte

🥐 Croissant vai korvapuusti? Korvapuusti

🥛 Kahvi maidolla vai ilman? Maidolla

Ravintolaketjut

  • Amarillo
  • Babista Kebab Revolution
  • Bacaro Doppio Cafe & Deli
  • Bistro
  • Chico's
  • Coffee House
  • Frans & les Femmes
  • Grill it!
  • Hesburger
  • Hophaus
  • La Famiglia
  • Leiketupa logo
  • Oksa
  • Oluthuoneet
  • Papà Giovanni logo
  • PizzaBuffa
  • Presso
  • Prisma Cafe
  • Public Corner
  • Rosso
  • Rosso Express
  • Rosso Pizza
  • Spaghetteria
  • Trattoria
  • VENN