Kekkosen katiska ja muita kalajuttuja Zetorissa

Zetorin persoonallinen sisustus on täynnä kummallisia esineitä, joiden taustalla on mielenkiintoisia tarinoita. Sisustuksen on suunnitellut muusikkona tunnettu Sakke Järvenpää. Vuosien mittaan seinille on kertynyt katoavaa kansanperinnettä esine toisensa jälkeen. Jokaisella on oma tarinansa, eikä kaikkea kehtaa edes kertoa.

Gunnar-pässi ja Ponu-Petteri

Gunnar ja joulupukin reen edestä karannut Ponu-Petteri tietäisivät monta mehukasta tarinaa, jos vain puhua osaisivat. Pässi on saanut nimensä Martti Innasen Gunnar vierasmaalainen -laulusta. Siinä uljaalle pässille kävi lopulta köpelösti, ja niin kävi Gunnarillekin, jonka elämä päättyi lautaselle. Onneksi pässi siirtyi rajan taakse Zetorin vihreämmille laitumille.

Eino Poutiaisen mopo

Eino Poutiainen (1917-1979) oli kiihtelysvaaralainen kansanedustaja ja pienviljelijä, joka teki vaalityötä takinhelmat lepattaen ja mopolla huristellen. Kunnallisvaaleissa 1969 ahkerasti käyntiin polkaistu mopo oli menossa jo romuttamolle, kun se pelastettiin Zetoriin. Harvinainen norjalainen moporunko on ollut niin kiihkeiden ostotarjousten kohteena, että katsottiin parhaaksi hakea liiteristä tukeva kettinki ja nostaa mopo turvaan katonrajaan. Katsopa itse, siinä se on Kellbergin baarin yläkulmassa! Ja jos olet Iisalmesta, on Keleperin paari sinulle tuttuakin tutumpi. Mutta se onkin sitten jo toinen tarina…

Kenen puujalat?

Zetorissa järjestetyissä puujalkavitsien EM-kisoissa meno oli niin lentävää, että muutama kilpailija unohti puujalkansa ravintolaan. Täällä ovat, katonrajassa. Saa tulla hakemaan tuntomerkkejä vastaan.

Kekkosen katiska

  • Urkki, onko tuo meidän vai naapurin katiska?
  • Onko siinä kaloja?
  • Näkyy siinä jokunen hauki olevan.
  • On se sitten meidän!

"Kala ei syö, mutta miehet juo" totesi Kekkonen aikoinaan ja pani katiskansa naftaliiniin. Se löytyi Zetorin kellarista, halkopinon päältä. Mistä lie tänne tullut, sitä ei tarina kerro.

Havuja… pkle!

Hikilaudat, skimbat, murtsikat. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Vuonna 2010 Zetorissa kerättiin suksia ja sehän olikin varsinainen suksee. Huhut kertovat, että hiihtolegenda Siiri Rantanen olisi tuonut omat suksensa Zetoriin. Varmoja ei olla, sillä tuoja oli naamioitunut lierihatulla ja irtoviiksillä.

Lähde Zetoriin lounaalle tai illalliselle ja bongaa nämä sekä useat muut kummallisuudet, joita on ripoteltu ympäri ravintolaa!

Ravintolaketjut

Amarillo
Babista Kebab Revolution
Bacaro Doppio Cafe & Deli
Bistro
Chico's
Coffee House
Frans & les Femmes
Grill it!
Hesburger
Hophaus
La Famiglia
Oksa
Oluthuoneet
PizzaBuffa
Presso
Prisma Cafe
Public Corner
Rosso
Rosso Express
Rosso Pizza
Spaghetteria
Trattoria
VENN