Italiassa ruoka on koko elämä. Pala tätä herkullista elämää on nyt saatavilla Trattoria Tammerin puistossa. Pasta, pizza ja risotto ovat meillä italialaiseen tapaan tuoreita ja taatusti maistuvia. Talon oma focaccia leivotaan meillä itse joka päivä. Ruokalistaa värittävät kausittain vaihtuvat annokset ja erikoismenut. Trattoria on rento, sielultaan italialainen ruoka- ja illanviettopaikka.

Tervetuloa! Benvenuto!

Asiakastyytyväisyys

4,1

Ruoka (4,1)
Palvelu (4,0)
Tunnelma (4,1)
Lapset (4,0)

Asiakkaamme suosittelevat

Päivitetty 15.10.2019 Pyrimme kehittymään jatkuvasti. Siksi kysymme asiakkailtamme miten onnistuimme. Tutkimuksen tuottaa meille Taloustutkimus. Tutkimus perustuu viimeisen 3 kuukauden aikana kerättyyn asiakaspalautteeseen. Alla satunnainen otos kommenteista.
“Salaatti oli monipuolista ja hyvää. Keitto oli erittäin maukasta.”
“Lohi loppui salaattipöydästä ennen kuin ehdin ottaa sitä. Muistelen, että olisin toivonut vaihtoehtoja salaatinkastikkeisiin.”
“Lounas on laadultaan ja maultaan erinomainen”
“Kesällä lokit häiritsevät terassilla ruokailua. Olisi hyvä virittää joko siimoja terassin yllä tai muilla tavoin karkottaa lokkeja”
“Tunnelma, sijainti, hyvä tuote”
“Mukava rento ilmapiiri, hyvä ruoka. Sopii nautiskelijoille. Keskustelu onistuu hyvin, jos haluaa rauhallisempaa paikkaa. Kiva terassi kesällä.”
“Ei sinänsä mitään negatiivista. En ehkä ihan ison lapsikatraan kanssa tulevaa suosittelisi.”
“Palvelu oli hyvää ja ystävällistä. Kävimme ystäväni kanssa syömässä pikaisesti ja kysyimme tullessamme, saammeko ruokaa nopeasti. Se meille luvattiin ja lupaus myös piti. Ruoka (kampasimpukat) oli myös hyvää.”
“Monipuolinen ruoka ja juomalista. Mukava tunnelma.”
“Hieman ahdas. Keikkuvat pöydät. Musiikki ei kuulunut yhtään kun ihmisiä oli niin paljon ja puheen sorinaa. Ruuan saamisessa kesti liki tunti.”
“Jag blev vänligt mottagen. Jag fick ha min lilla hund med och den fick vatten.”
“Hyvä ruoka ja keskeinen sijainti.”
“Ystäväporukan kanssa (6 hlöä) olisimme toivoneet pyöreää pöytää jutustelun helpottamiseksi. Ravintolassa oli kova puheensorina ympärillä olevissa pöydissä, mikä vaikeutti meidän pöydän päässä olevien kanssa keskustelua huomattavasti.”
“kiva tunnelma, viihtyisä paikka”
“Lounas ja ravintolan tunnelma”
“Monipuolinen menu, hyvät maut”
“Hieman liiankin innokas tarjoilija, joka keskeytti useampaan kertaan keskusteluni illallisseuralaiseni kanssa.”
“Hyvä ruoka ja viinit”
“Talvella voi olla kylmä ikkunan lähellä.”
“Maukas ja tyylikäs lounas.”
“Paras herkkusienipasta, jota olen kuunaan syönyt. Ystävällinen palvelu.”
“Hyvä ruoka, ystävällinen henkilökunta”
“Ihana tunnelma, kuin Italiassa olisi...”
“Tunnelma”
“Mahtava henkilökunta ja ruoka”
“Hyvä lounas”
“Italialaiset ruoat ja viinit miellyttävät. Henkilökunta miellyttävää-”
“Maukas ruoka, mukava miljöö”
“Pääruoka joutui odottamaan pitkän aikaa”
“Hyvä ja laaja salaattilounaspöytä.”
“Asian osaava henkilökunta. Iso peukku palvelulle ja tuotteille.”
“Hyvä tunnelma, ok ruoka. Sijainti.”
“Olin varannut apericenan yli 20 henkilölle. Juhla oli sovittu alkamaan tasan 12 mutta ovet aukesivat vasta silloin. Olisi ollut kiva olla vastaanottamassa vieraat. Nyt odotimme ulkona, eikä kukaan sanonut että ovi on auki. Ei tervetulotoivotusta. Viinit oli sovittu etukäteen, silti kysyttiin. Ravintola oli täynnä ja meteliä oli, mutta se ei ravintolan syy. Hieman tilannetajua olisin toivonut, kun minulle pidettiin puheita. Henkilökunta huuteli toisilleen äänekkäästi takana. Ja sitten ryskättiin jonkun välioven kanssa melkoisesti puheen aikana. Vaikka siitä huomautettiin se jatkui koko puheen ajan. Jo klo 16 sanottiin että 17 tulee uudet asiakkaat kun tilasin juoman. Se oli turhaa. Maksaessa ei kiitetty eikä kysytty miten sujui eikä toivotettu tervetulleeksi. En ole mikään 'hienostelija' mutta se olisi tuntunut kivalta kun maksoin koko laskun itse.”
“Ruoka josta pidän”
“Ruokailu oli miellyttävää ja palvelu sujuvaa”
“hyvää ruokaa ja mukava tunnelma”
“Rauhallinne fiilis. Tunnelmallinen. Hyvä sijainti.”
“En henkilökohtaisesti pidä Italialaisita viineistä ja tarjolla ei ollut yhtään muuta vaihtoehtoa (tämä myös syy miksi en henk koht suosi trattoriaa).”
“Perinnepaikka”
“Nopea palvelu.”
“Hinnat ravintola tasoa, et ei mene mun suosittelemaksi lounas ravintolaksi.”
“Viihtyisää, siistiä, hyvä palvelu, hyvänmakuinen ruoka.”
“Gluteeniton leipävalikoima surkea( kuivaa riisikakkua ja näkkäriä), mikä on yleinen ongelma monessa paikassa. Tuoretta hyvää leipää on nyk.saatavilla. Ja se pitää olla näkyvillä niinkuin muukin leipä, ettei sitä tarvitse aina kysyä erikseen. Hotellien ns.pulkkileipätuotteet ovat surkeita.”
“Loistava salaattipöytä lounaalla”
“Miljöö ja sisustus”
“Pannacotta kirsikkahillolla on mainitsemisen arvoinen syy tulla uudestaan! Myös pinaattikeitto lounaalla oli positiivinen yllätys.”
“Pizza”
“Ulko-ovesta kävi pöytään veto. Kynttilää pöydässä ei meille sytytetty. Kasvisruokailijalle listoilla voisi olla vaihtoehtoja enemmän.”
“Salaattibuffet on esimerkillinen ja aina hyvä”
“Joskus keitossa on sieniä, home- tai vuohenjuustoa ja sitä ei saisi tapahtua.”
“Ruoka oli erittäin hyvää, listalla oli paljon hyviä vaihtoehtoja (myös kasvissyöjille). Ruoka myös näytti erittäin hyvälle. Tilassa oli kivasti käytetty kynttilöitä tuomaan lämpöä ja tunnelmaa. Palvelu oli nopeaa: tarjoilija oli paikalla kun häntä kaivattiin ja ruoka tuli nopeasti.”
“Palvelussa voisi olla vähän parannettavaa, ei mitään merkittävää, mutta joitain pieniä asioita. Asiakasta voisi opastaa ruokien kanssa jos listassa on paljon ei-suomenkielisiä termejä. Ja jos tarjoilija mokaa laskutuksessa, sitä ei mielestäni asiakkaiden kuulu keskenään selvittää.”
“Ruoan laatu yllätti iloisesti. Erityisesti syömäni pasta portobellosienillä oli erittäin hyvää.”
“Seurueemme istui hieman erillään olevassa nurkkauksessa (ehkä jonkinlainen kabinetti) ja saimme odotella erittäin kauan, että meitä palveltiin. Lopulta yksi seurueemme jäsen kävi pyytämässä tarjoilijan paikalle. Meitä ensisijaisesti palvellut tarjoilija oli ehkä vielä hieman kokematon, mikä tietysti on anteeksiannettaa. Kuitenkin huomioisin, että hän esimerkiksi jätti viinipullot avaamatta ja lasit täyttämättä - tämä ei ollut vakavaa, joskin hieman huvittava yksityiskohta.”
“Hyvä saavutettavuus myös autolla (pysäköinti)”
“Ystävällinen ja palvelualtis, muttei liian päällekäyvä henkilökunta. Maukas ruoka!”
“Hyvä henkilökunta”
“Kova puhe ääni, ei meinannut kuulla oman seurueen puhetta. Tulimme seurusteluravintolaan. Tämä negatiivista.”
“Hyvä ruoka!”
“Ruoka”
“Maut kohdallaan.”
“Kiva italialainen tunnelma”
“Vähän jäi epäselväksi, kuuluuko salaattipöytä muiden ruokien kanssa kuin päivän keiton.”
“Rauhallinen ja viihtyisä ravintola.”
“hyvä ja nopea palvelu , hyvä ruoka”
“Ruokalista oli kiinnostava, monipuolinen ja herätti luottamusta (uskaltaisin tilata sieltä melkein mitä vain, ja uskoisin sen olevan hyvää). Palvelu oli luontevaa ja miljöö viihtyisä. Ruoka ja muukin palvelu tuli nopeasti. Teetarjoilu vaikutti laadukkaalta, vaikken nyt sellaista tilannutkaan.”
“Pitsapohja ei vetänyt vertoja esim. Lucan pohjille. Alkuruuat olivat yllättävän kalliita. Onko ne suunniteltu jaettavaksi?”
“Kiva paikka ja tunnelma”
“Perjantaina oli paikka täynnä (good for you), mutta meteli oli aikamoinen. Täytyy tulla alkuviikosta ensi kerralla :)”
“Henkilökunnan erittäin avuliasta! Erinomaista ruokaa.”
“Viihtyisä terassi.”
“Henkilökunta oli kiireistä eivätkä kaikki olleet ihan tehtäviensä tasalla.”
“NYkyän ruokalistan näkee netistä! Palvelu ja henkilökunta todella mukavaa ja iloista. Aina tuntee itsensä lämpimästi tervetulleeksi.”
“Tarjoilija!”
“Pollo secondo hussun tussun grande finale.”
“Iso pyöreä pöytä verhojen takana.”
“Palvelu on vaihtelevaa.”
“Hyvä ruoka, ystävällinen henkilökunta.”
“Oikein hyvää ruokaa ja S viinit hyviä ja edullisia.”
“Kaikki ok”
“The soups are easily the best around!”
“Sometimes the salad bar meat is just deli meat or salamis which is not the best for salads in my opinion”
“Lauantaisinsuosittelen trattorian apericena”
“Asuin hotellissa ja tarvitsin lounasta ennen iltaohjelmaa, joten en lähtenyt kauemmas ruokaa etsimään. Mutta kokemus oli todella maukas ja selkeää ettei muualle olisi tarvinnut lähteäkään :-)”
“Rauhallinen terassialue”
“miellyttävä miljöö, sjainti ja ruoka oli ainakin tällä kerralla todella hyvää.”
“Hintaa tietysti aina miettii....”
“Runsas ja monipuolinen lounaspöytä, mukava miljöö, viihtyisät tilat.”
“Mukava henkilökunta”
“Hyvä tunnelma, miellyttävä ilmapiiri. Ruoka on harvoin tuottanut pettymystä.”
“Italialainen ruokalista ja sijainti”
“Ikkunoiden vieressä olisi kiva istua, mutta vaikka viime käynnilläni oli kesä, veto on aikamoinen ja viereisestä pöydästä pariskunta muutti pöytää juuri vedosta johtuen. Edellisen kerran olimme isommalla seurueella ja ikkunan vieressä 4 hlöä palelivat ruokailun ajan. Ikkunaremontti perinteitä kunnioittaen kannattaisi tehdä viihtyvyyden lisäämiseksi.”
“Käydessämme pe 23.8. klo 18 -, pöydät 27-28, tarjoilija erittäin ystävällinen ja palveleva. Kiitokset hänelle!”
“No olihan sitä hälinää, kun oli viimeinen Pintxo-päivä. Yritetään ymmärtää ;) Ja olihan ne Pintxo-annokset mukava lisä ruokailin jälkeen.”
“Sisustus ja ruokalista hyvä kun vielä löytyy kunnon liharuokia”
“Hyvä sijainti, pois ihan keskustasta, terassi yms”
“Ei ainakaan nimi sillä piti googlata jotta Selvisin Mitä ravintolaa tarkoitettiin. Sijainti on hyvä mutta yleensä olen käynyt terassilla syömässä kevyesti. Nyt oli Tamperrada ja siksi kävimme.”
“Hyvä palvelu ja ruoka oli maittavaa”
“Istuimme ulkona, vaikka se ei varsinaisesti ollut 'auki'. Olimme kaikki liikuntarajoitteisia, ja meitä palveltiin ulos, siitä kiitos! Olen ylipäänsä saanut aina hyvää palvelua.”
“Oli pintxo-viikko meneillään. Ravintolalla oli liian vähän pintxojen syöjille varattuja paikkoja, muut olivat normiruokailijoille. Ensin kyseltyämme, missä voi istua, vaan todettiin, että menkää ulos, alkoi juuri satamaan niin ei menty. Sitten sanottiin, että no tuossa on pöytä, menkää nyt siihen. Hetken päästä tultiin sanomaan, että pöytä on varattu, että pitäisi 10 min päästä lähteä. Kun ravintola osallistuu pintxo-tapahtumaan, pitäisi huolehtia, että asiakkailla on tilaa pintxoista nauttia. Erittäin ikävä maku jäi tästä käynnistä”
“Iloinen, reipas ja asiansa osaava henkilökunta. Sitä paitsi ravintolan yleisilmekin oli tosi kotoisa. Hyvää syksyä toivottaa Riitta Matilainen”
“Kun en mitään keksi.”
“Tilaaminen kesti”
“Meille oli varattu pöytä, jossa oli rauhallista jutella.”
“Erinomainen ruoka, maistuva lounaskeitto ja salaattibuffet.”
“Äänentaso oli kova kun ravintolassa oli paljon asiakkaita. Ehkä akustiikkaan voisi jotenkin vaikuttaa?”
“Ihanat tarjoilijat ja leppoisa ilmapiiri. Trattoria on meidän perheen ja kaverien vakkaripaikka joka ei koskaan tuota pettymystä :)”
“Hyvä ruoka, vaikka kapea menu”
“Vastaanotto, joutui odottamaan kauan ja aika kovaa kävelemään tarjoilijan perässä pöytään. Ei toivotuttu tervetulleeksi”
“Todella ystävällinen tarjoilija. Ruoka oli maukasta.”
“Hyvä ruoka”
“Pöytään ohjaus ja maksamisvaihe ei tällä kertaa toiminut”
“Sijainti, helppo mennä sisään.”
“Ihana risotto!!”
“Ravintolan sijainti historiallisessa rakennuksessa, myös terassi viihtyisä ja ruoka maukasta.”
“Tarjoilijat olivat nuoria ja ilmeisesti vielä ammattiin opiskelemassa. Laskutuksessa oli vaikeuksia löytää tilauksemme sisältö.”
“Ko iltana ravintolassa oli jazz-keikka, joka sopi paikkaan erittäin hyvin ja kohensi tunnelmaa ilmiömäisesti. Toivottavasti ravintola ottaa vastaisuudessakin esiintyjiä.”
“Tosi hyvä ruoka ja ystävällinen palvelu.”
“Terassilla mukava tarjoilija, joka puhui kuusamolaista murretta!! Kävi keittiössä selvittämässä, mitä tryffeliä risotossa on ja missä muodossa. Ja tämä tapahtui pyytämättä. Terassi muutenkin erittäin viihtyisä istutuksineen.”
“Uniikki, hyvä ruoka, asiallinen palvelu”
“hyvä palvelu, laadukas ruoka, s-edut”
“hinnat ehkä hieman liian korkeat”
“God mat, trevlig atmosfär, fin uteterass”
“Denna gång väntade vi på maten i 1h och 20 min, det är alldeles för länge. Gärna skulle vi fått bröd ens under tiden. Andra gäster som anlänt efter oss fick sin mat före. Servitören sade att köket var i kaos, bad mycket om ursäkt.”
“Aurinkoisena päivänä elokuussa terassi oli todella mukava paikka syödä ja viettää aikaa. Rapurisotto oli täydellinen! Kiitos”
“Ei mitää. (En toki ruokaillut sisällä, vaan viihtyisällä terassilla)”
“Erinomainen ruoka”
“Iloinen, välitön ja asiantunteva palvelu. Sekä perheenjäsenet että seurueeseemme kuulunut aikuinen ystävämme olivat tyytyväisiä.”
“Palvelu, ruoka.”
“Varaaminen oli kätevää www-sivuston kautta, ja saimme juuri toiveidemme mukaisen pöydän. Vaikka ravintolassa oli hyvin kiireistä (Ramstein-konsertti juuri alkamassa), niin luvatut aikataulut pitivät, ja palvelu oli erinomaista. Hyvä Aperol Spritz.”
“Ruoka ei ollut kovin hyvää. Kanasalaatissa kana oli hitusen lämmintä -ei kuuma eikä kylmää. Vaikka oli satoaika, niin salaatin ainekset olivat lähinnä säilykkeitä. Muutama mansikka olisi pelastanut tilanteen. MISTO DI BRUSCHETTE taas sisälsi leipäpohjana kaksi pikkuista siivua öljyssä vahvasti lillutettuja leipäviipäleita ja valmiita leikkeitä...”
“tarjoilu pelaa hyvin ja ruoka on hyvää”
“Hyvä ruoka ja ympäristö.”
“erittäin hyvä ruoka! hyvä palvelu, hienosti toimittu”
“Viehättävä miljöö sekä sisällä,että ulkona ja kaupungin mukavin terassi.”
“15 euroa viinilasillisesta on oikeasti törkeä hinta, jonka huomasin vasta laskusta. Minusta olisi kohteliasta kertoa asiakkaalle, jos lasillinen maksaa yli 10 euroa.”
“ruokalista on tärkein, joskin kampasimpukoita kaipaan”
“tällä kerralla oli kiireen tuntua”
“Hyvä ruoka. Ammattitaitoinen ja ystävällinen nuori tarjoilijatar. Kaunis miljöö.”
“Ei mitään”
“Viihtyisä paikka ja hyvää ruokaa”
“Tryffelirisotossa olisi saanut olla vielä ennemmän makua :)”
“Tarjoilija, joka todella välitti asiakkaistaan ja kävi varmistamassa keittiöltä ruoan saapumisen, pyytämättä, teki vaikutuksen. Katsoin kelloa, ja ruoka toki oli vähän viipynyt, tarjoilija huomioi tämän. Ruoka oli erittäin hyvää ja annos tuore. Kokki myös kommunikoi tarjoilijoiden kanssa mikäli ruoka-annos ei lähtenyt luukulta tarpeeksi vauhdikkaasti, mikä myös vakuutti.”
“Lounaan hyvä salaattipöytä!”
“Lounasrisotto oli erittäin hyvää. Sijainti ja miljöö, erityisesti terassi on myös erinomaisia”
“Konsepti ei ole kovinkaan raikas eikä uniikki”
“Oikein hyvä tunnelma ja palvelu sekä ruoka.”
“Risotto oli todella hyvää ja vastaanotto ystävällinen.”
“Tarjoilija yritti viedä lautaseni vaikka risottoa oli jäljellä ja aterimet osoittivat keskeneräisyyttä. Risottoon ei myöskään kuulunut leipä alun perin.”
“Ihana sisäpiha, rauhallinen ja idyllinen. Hyvä ruokalista ja hyvin tehty ruoka.”
“Sijainti ja Sbonus”
“Ruoka (Risotot, tilattiin kahta erilaista) oli Tosi hyvää, mutta sitä oli molemmilla liian vähän, joten nälkä jäi.”
“Tarjoilijat vois kiertää terassilla ja katsella onko kaikki hyvin, pitkään aikaan ei näkynyt yhtään tarjoilijaa.”
“Lisukkeena risottoa, jonka voi ottaa vaikka kun syö pitsan puoliksi lapsen kanssa.”
“Sijainti, tunnelma”
“Puitteet, ruoka, henkilökunta!”
“Salaattipöytä uskomattoman hyvä ja ruoka maukasta.”
“Ystävällinen palvelu, laadukkaat raaka-aineet, miellyttävä ilmapiiri.”
“Gluteeniton hampurilaissämpylä oli tosi sitkeä. Tarjoilija aivasti käsiinsä.”
“sijainti ja hyvä ruoka”
“Yritysvieraidemme kanssa illallinen siellä on aina ollut erittäin hyvä kokemus”
“ehkä saisi olla hieman viilennystä, tosin tukalat helteet olivat tällä kertaa poikkeuksellista Suomessa”
“Tunnelma, palvelu sekä hyvä ruokalista”
“Rauhallinen Kesällä terassi rauhallinen , vaikka keskellä kaupunkia . Sijainti kauniisti puiden ympäröimä”
“Palvelu ja ruoka”
“Varsinkin terassi on viihtyisä. Viimeksi käydessäni siellä oli henkilö joka soitti mukavaa musiikkia.”
“Jos 16 cl lasi punaviiniä maksaa 13,40 niin jossain on vikaa. Enemmän kuin ruoka-annos.”
“Mukava tunnelma, rento henkilökunta ja ennen kaikkea maistuva ruoka. Lounaan salaattipöydässä on ihania herkkuja.”
“Terassi rauhallisella p!aikalla suihkulähteen vieressä ja sijainti on muutenkin erittäin hyvä. Hyvä salaattibuffet!”
“Ei ole negatiivisia kokemuksia.”
“Paikka,ruoka.”
“Minun salaattipöytään ei kuulu perunasalaatti.”
“Olimme terassilla, joka miellyttävä helteelläkin. Lisävarjostusta olis hyvä olla, sillä nyt vain osaan pöytiä riitti varjoja.”
“Ruoka oli erittäin maistuvaa. Maut olivat hienovaraisia ja syviä, ei tavanomaisia.”
“Hellepäivän iltana ravintolan terassi oli täydehkö, sisällä oli muutama pöydällinen. Ilmeisesti tähän väkimääräön ei ollut osattu varautua, vaan ruokia jouduttiin odottamaan pitkään, samoin myös maksamista”
“Henkilökunta oli erittäin ystävällinen ja ammattitaitoisen oloinen. Ruoka oli erittäin herkullista, ja olimme positiivisesti yllättyneitä annoskoosta, nälkä lähti”
“Aurinkoinen terassi, hyvä ruoka ja palvelu”
“Hyvä sijainti ja ruoka. Ystävällinen palvelu”
“Hyvä ruoka”
“Hintavahko”
“Ihana terassi!”
“Kaunis paikka ja hyvät ruuat”
“Henkilökuntaa oli hyvin paikalla ja he pitivät huolta asiakkaista. On ihanaa että tullaan kysymään itsenäisesti onko asiakkaalla kaikki tarvittava vai haluaako joku tilata lisää? Miellyttävä terassi.”
“Henkilökunta”
“Hieno terassi ja hyvä pizza”
“Siisti vessa!”
“Meidän vierailullemme sattuneena kesäiltana oli ihanan välimerellinen tunnelma istua ulkona. Palvelu toimi, vaikka laskun jakaminen ei mennyt ekalla yrittämällä nappiin, ja viini oli kylmää, pizzat ja jälkkäri hyviä.”
“Viihtyisä ulkoterassi, erinomaisen hyvä ruoka ja palvelu??”
“Ravintola meni liian aikaisin kiinni??: lämmin kesäilta.”
“Hyvä paikka, hyvä ruoka, ystävällinen palvelu”
“Tilaus kesti, paljon asiakkaita”
“Hyvä ruoka, mutkaton ja ystävällinen palvelu.”
“Hyvä lounas, hyvä terassi”
“Kärsimätön asiakaspalvelija hoputti tilaustamme ja samaan aikaan tiuski työkaverilleen. Vettä luvattiin tuoda, mutta ei tullut.”
“Hyvä ruoka on ravintolan tärkein tuote. Sitten palvelun sujuvuus ja henkilökunnan ystävällisyys/ammattitaito. Muut asiat vain vähäisiä mausteita. Nämä kaksi ensin mainittua toteutuvat, vieläpä oikeassa järjestyksessä. Hyvää ruokaa tullaan syömään vaikka paikka olisi vähän nukkavierukin, etenkin jos palvelu on asiallista tai jopa ystävällistä.”