Perlina di Castello – helmi Savonlinnan ravintolamaailmassa

Perlina di Castellossa ruoka on italialaista, mutta raaka-aineet ovat pääosin suomalaisia ja paikallisia. Ravintolan sisustus on sekoitus modernia kotoisuutta sekä rustiikkia. Kesäkautena Perlina di Castellon edustalla oleva suuri viihtyisä terassi palvelee niin ruokailu- kuin seurustelutarkoituksessa.

Puilla lämpiävä pizzauuni on Perlina di Castellon sydän. Uunin korkean lämpötilan ansiosta pizzoihin saadaan erityisen rapea pohja. Aidot Parman kinkut ja salamit leikataan suoraan annoksiin leikkelekoneella, joka on ainoa laatuaan Suomessa. Parman kinkkua sekä muita leikkeleitä myydään myös asiakkaille mukaan. Kaikki viinit ja kuohuviinit Perlina di Castellossa ovat italialaisia ja edustavat laajalti koko Italian viinimaailmaa. 

Aidon Parman kinkun lisäksi Italiasta tuodaan vain muutamia pääraaka-aineita (mm. Pecorino-juusto ja oliiviöljy), muuten käytetään kotimaisia ja lähialueen raaka-aineita. Paikallisia toimittajia ovat Erosen Kala ja Marjamarkkinointi Kauko Pesonen. Valmistusmenetelmät tulevat Italiasta eli yksinkertaista ja raaka-ainetta kunnioittavaa ruuanlaittoa.

http://kattaasavon.fi/ravintolat/perlina-di-castello/