Osuuskauppa Arina:ssä sopeutetaan toimintaa koronaviruksen vaikutusten vuoksi


COVID-19-koronaviruspandemia vaikuttaa tällä hetkellä erityisesti matkailu- ja ravitsemistoimialaan Suomessa. Kysyntä ja asiakasmäärät ovat hotelleissa ja ravintoloissa vähentyneet merkittävästi, ja arvio on, että tilanne tulee vaikeutumaan edelleen.

Tästä johtuen Osuuskauppa Arina on päättänyt sopeuttamistoimenpiteenä sulkea 22.3.2020 Puistokahvila Makian toistaiseksi. Ravintoloiden uudelleenavaamisen edellytyksiä tarkastellaan koronavirusepidemian vaikutusten selkiytyessä. Suljettujen ravintoloiden työntekijöille pyritään tarjoamaan töitä osuuskaupan muista toimipisteistä.

− Ravintolatyön vähenemisestä huolimatta esimerkiksi ruokakaupoissamme saattaa esiintyä myös työvoimapulaa. Tämä voisi johtua tilanteesta, jossa iso osa henkilöstöä joutuisi karanteeniin, sairastuisi yhtäaikaisesti, tai jäisi kotiin esimerkiksi päiväkodin ollessa kiinni. Työntekijöiden valmiutta auttaa näissä tilanteissa yli osuuskaupan toimialarajojen kartoitetaan, ja mahdollisten lomautusten määrä ja vaikutukset pyritään pitämään mahdollisimman pienenä. Lomautuksia pyritään välttämään myös hyödyntämällä työehtosopimuksessa olevia mahdollisuuksia työaikajoustoihin, kertoo Osuuskauppa Arina:n toimitusjohtaja.

Asiakastyytyväisyys

4,4

Ruoka (4,3)
Palvelu (4,5)
Tunnelma (4,4)
Lapset (3,4)