Ravintola Lamppu on perinteinen juoma- ja seurusteluravintola, ja se sijaitsee aivan Lappeenrannan keskustassa. Lampussa on tarjolla mutkatonta pubiruokaa, tutustu menuumme

Lamppu tarjoilee kulttuurin ystäville monipuolisen kattauksen tapahtumia. Perjantaisin nautitaan livemusiikista, parittomien viikkojen keskiviikkoisin kisaillaan tietovisan merkeissä, n. kerran kuussa LPR Jazz Club järjestää Lampussa jazzit. Lisäksi Lampussa pidetään säännöllisesti Jameja ja RootStar Klubilla voi bongailla tunnettuja artisteja esittämässä ikivihreitä klassikoita.

Tuhansien tarinoiden Lamppu

Vuonna 1965 Osuuskauppa Yhtymä uudisti osoitteessa Koulukatu 6 sijainneen ravintolansa. Uusi ravintola sai nimekseen Raatihuoneen puiston vanhan lyhdyn innoittamana Kolme Lyhtyä. 
 
Marraskuussa 1968 puurakenteinen kiinteistö paloi ja edessä oli uuden toimitilan etsiminen hyvän vastaanoton saaneelle ravintolalle. Sellainen löytyikin Kauppakadun ja Valtakadun kulmauksessa olleesta Valtatalosta, rakennuksen toisesta kerroksesta.
 
Kolmen Lyhdyn vastoinkäymiset saivat jatkoa huhtikuussa 1974, jolloin Valtatalon omistaja Lappeenrannan ortodoksinen seurakunta irtisanoi vuokrasopimuksen. Seurakunta katsoi, ettei alkoholin anniskelu sen omistamissa tiloissa ollut soveliasta.
 
Nykyiselle paikalleen Raastuvankadun ja Kauppakadun kulmaan Kolme Lyhtyä, tuossa vaiheessa jo tuttavallisemmin Lamppu, muutti loppuvuodesta 1974. Aiemmin tiloissa oli toiminut Yhtymän omistama kirjakauppa.
 
Kolmea Lyhtyä uudistettiin harvakseltaan, joista viimeisin tehtiin hiukan ennen vuosituhannen vaihdetta. Tammikuussa 2018 Lampun oli jälleen aika uudistua. Raatikulmaa pitkän aikaa koristaneet punaiset valomainokset otettiin alas ja tilalle asennettiin uudet valkoiset logot, joissa Kolmen Lyhdyn sijaan lukee Lamppu. Vuosikymmeniä ihmisten puheissa olleesta lempinimestä tuli siis ravintolan virallinen nimi. Samassa yhteydessä myös muuhun julkisivuun ja sisätiloihin tehtiin pieniä muutoksia. Muutoksista huolimatta Lampun toiminta-ajatus säilyy kuitenkin pitkälti ennallaan.
 
Tällä vuosituhannella Lamppu on edelleen vahvistanut asemaansa mutkattomana seurusteluravintolana ja kulttuurikapakkana, joka on tunnettu runsaasta ja monipuolisesta elävän musiikin tarjonnastaan sekä muusta ohjelmastaan, rehdistä pubiruuastaan ja tuhansista tarinoista. Lampun henki on täysin uniikki, sopivan rosoinen, mukavan kotoisa ja hyvin epämuodollinen.