Kokkolan Rosso sijaitsee Kauppakeskus Chydeniassa,  kaupungin viehättävän kävelykeskustan sykkivässä sydämessä. Toivotamme tervetulleeksi kaikenikäiset vauvasta vaariin, niin pienet kuin isotkin  harraste- tai työporukat ja erityishuomion meillä saavat lapsiperheet.  Lapsille on oma ruokalista ja leikkipaikka. Tarjoamme italialais-suomalaisia makuelämyksiä ja palvelun laadusta emme tingi. 
 
Ympärivuotinen terassimme on oiva tapaamispaikka  varsinkin kesäisin, mutta myöskin  talvella erilaiset tapahtumat, kuten jo perinteeksi muodostunut Talvikaraoke ja Toppahousutanssit ilahduttavat asiakkaitamme.  Kesäaikaan arkilounas terassilla saa ruokatunnin tunnelman suorastaan välimerelliseksi. Talvisin kävelykeskustan valotunnelmaa täydentävät  Rosson upeat, eläväliekkiset terassilämmittimet.
 
Kabinettimainen uudempi osa Rossoa on suosittu syntymäpäivien ja juhlien pitopaikka. Baarissa on kiva istuskella ja katsella kävelykadun vilinää, nauttien erikoiskahveista, oluista, viineistä ja drinkeistä. Antipastoja ja makeita herkkuja löytyy jokaiseen makuun, pizzojen, pastojen, pihvien, kalaruokien, salaattiannosten ja keittojen lisäksi eli varmasti jokaiselle jotakin. 
 
Kokkolan Rosso on tunnettu aktiivisesta mukanaolosta Kaupungin ja lähiseudun tapahtumissa.  Leikkimielistä terapiaa asiakkaille olemme tarjonneet mm. miesten käsityöillassa ja tarjoamalla asiakkaille mahdollisuutta kutoa  hyväntekeväisyyteen terapiapeittoa ja kirjoittaa tarinaa päiväkirjaamme kutomisen lomassa. 
 

Asiakaspaikkoja on 140 ja kesäterassilla 75.  

Asiakastyytyväisyys

4,1

Ruoka (4,1)
Palvelu (4,2)
Tunnelma (4,1)
Lapset (4,0)

Asiakkaamme suosittelevat

Päivitetty 17.09.2019 Pyrimme kehittymään jatkuvasti. Siksi kysymme asiakkailtamme miten onnistuimme. Tutkimuksen tuottaa meille Taloustutkimus. Tutkimus perustuu viimeisen 3 kuukauden aikana kerättyyn asiakaspalautteeseen. Alla satunnainen otos kommenteista.
“Servitrisen började med finska, men då hon hörde att jag talade svenska med mitt damsällskap bytte hon direkt till svenska. Det var verkligen vänligt gjort.”
“Ihana henkilökunta!”
“Kohtalaisen miellyttävä tunnelma, joskin lasin rikkoutuminen keittiön lattialle särähti korvaan ja siivoamisen katsominen ei luonut kaikkein parasta ruokarauhaa.”
“Ruokajuomat piti tilata kahteen otteeseen, kun eka kerta ilmeisesti unohtui. Toisen tarjoilijan asu oli osittain epäsiisti (löhöäväiset ja vanhahtavan risaiset farkut eikä paita ei näyttänyt pysyvän housuissa). Ruoan tuonti pöytään kesti odottamattoman kauan. Jouduin käydä laittamassa parkkikiekkoon lisää aikaa.”
“Kävin ensimmäistä kertaa Kokkolan Rossassa ja oikein ihmettelin kaverille että miten täällä voi olla näin hyvä tunnelma. Kaikki henkilökunnan jäsenet olivat hyväntuulisia ja rupattelivat asiakkaille leppoisasti. Ja ruoka oli todella maistuvaa!”
“-”
“Ruokalista oli selvä ja monipuolinen. Tarjoilu toimi loistavasti ja ystävällisesti.”
“Paljon asiakkaita, liian vähän tarjoilijoita. Jälkiruoka jäi tilaamatta kun ei saanut palvelua. Tarjoilijat kyllä pyrkivät hoitamaan tehtävänsä hyvin mutta heitä oli liian vähän huomioidakseen kaikki asiakkaat hyvin.”
“Erinomainen sijainti keskellä kaikkea puistomaisemmassa miljöössä. Erittäin hyvä ruoka. Italialaistyyppinen tunnelma ja menu.”
“Hintataso kalliimpien annosten osalta. Voisi hieman tarkistaa hintoja alaspäin ja enemmän asiakasomistajuustarjouksia S-ryhmän jäsenille. Ne ovat aivan liian harvassa. Pari euroa pois annosten hinnasta kauttaaltaan!”
“Ammattitaitoinen henkilökunta ja hyvä ruoka.”
“Muista Rossoista tutuksi tullut ruoka täytti odotukset hienosti. Ravintolan tunnelma on rento ja trendikäs ja sijainti mainio.”
“Henkilökunta vaikutti vähän poissaolevalta tullessani sisään. Juoman tilauksen ja saapumisen välillä kului pitkä aika, mikä tuntui hassulta koska istuin aivan baarin edessä. Tilauksen ottajan sinänsä asiallinen käytös oli myös vähän välinpitämätöntä, mikä teki hieman epätoivotun olon.”
“Siisti yleisilme”
“Centralt läge, meny som passar min smak, hyggliga priser, rymliga bord för fyra vuxna släktingar! Släktingarna som bor i Kokkola besöker ofta restaurangen och känner personalen. Första gången för mig som var på besök. Trevligt.”
“tunnelma ja siisteys”
“menu ja alkupalojen/salaatin hidas vaihtuminen”
“Hyvä ruoka, ihana tunnelma.”
“Ikävöin pannu pitsoja sekä salaatinkastikkeita”
“Hyvä sijainti. Mukava persoonallinen henkilökunta. Ruoka maistuvaa.”
“Liian harvoin vaihtuu ruokalista. Moneen kertaan jo syöty läpi.”
“Hyvin tilaa ja ihan sopivan nopeasti sain tilaukseni”
“Hyvä ruoka”
“Tarjoilijat, lounasvalikoima”
“Hinta. Ruoan alkuperä?”
“Kiva sisustus ja tunnelma.”
“Ruokalista vähän suppea.”
“hyvä ruoka ja palvelu”
“Henkilökunta Melko maukas pitsa”
“Leikkipaikka lapsille. Hyvä ruoka. Mukava henkilökunta.”
“Palvelu on reipasta. Vaihtoehtoja listalla riittävästi, ei kuitenkaan liikaa.”
“Henkilökunta ja ruoka”
“Olimme ystävieni kanssa ja kaikilla meillä oli 1-2v lapsi mukana. Ihanasti huomioitiin lapsemme. Ja oli rentoa ruokailla lounas aikaan siellä.”
“Trevlig miljö. god mat, bra sallads bord och trevlig personal”
“parkering reducerat”
“Hyvä asiakaspalvelu, viihtyisä.”
“Kaikki vaan toimi hyvin”
“Rento tunnelma. nopea ja joustava palvelu.”
“Mukava tunnelma”
“Centralt i centrum. Omväxlande meny. Trevlig personal .”
“Salaattipöytä kehno”
“Rento tunnelma”
“Hyvä ruoka”
“Hyvä sijainti,viihtyisät tilat ja mukavat tarjoilijat”
“Hyvä ja ystävällinen palvelu. Rento ja kotoisa tunnelma. Tietysti myös hyvä ruoka josta nuorisokin pitää.”
“Mukava ja viihtyisä”
“Hyvät vegaaniset vaihtoehdot, verrattuna muihin paikallisiin ravintoloihin.”
“Pienen kaupungin tyyli :)”
“Hyvä asenne henkilökunnalla”
“Ei huomioitu mitenkään vaikka huomautin, että pihvi oli todella sitkeää ja kypsyys ei ollut tilattu medium”
“Ruokailimme ulkona terassilla josta oli mukava seurata ihmisvilinää. Terassialue liikenteestä huolimatta rauhallinen. Syömämme pizzat olivat erittäin kauniita ja makumaailma oli mieletön. Aivan ihana kokemus jäi ja kannatti pysähtyä ruokailemaan. Olimme kesälomareissulla ja sattumoisin pysähdyimme Kokkolassa. Palvelu oli ystävällistä. Kiitos!”
“Vi fick betjäning på SVENSKA, blev så glad att hon vågade prata svenska fast vi hörde att hon var mera finskspråkig. Hennes betyg blir långt över 10! Att det fanns svenskspråkig meny! Maten var god!”
“Henkilökunta oli asiallisen miellyttäviä, positiivinen kuva jäi heistä.”
“Kiva henkilökunta”
“Iloinen ja ystävällinen henkilökunta.”
“Hyvä ruoka! Ystävällinen palvelu!”
“Service, fräscht maten är okej.”
“Maten speciellt pastarätterna inte så goda.”
“Hyvä ruoka ja mukavat tarjoilijat”
“Ruoka oli tosi hyvää ja palvelu pelas”
“Mycket god mat och restaurangen är mysig att äta i”
“Hyvä.mutta vesi ilmaiseksi??”
“Nyt on kyllä hyvä ja siisti.”
“Ystävällinen, sosiaalinen ja asiantunteva henkilökunta. Mahdottoman hyvä ruoka.”
“Maten bra.”
“Man måste vänta otroligt länge på maten. Nu senast väntade vi en timme och även många gånger tidigare har vi väntat 45-60 minuter, vilket inte är acceptabelt. Med andra ord besöker jag endast Rosso ifall jag vet att jag har mycket gott om tid.”
“Hyvä ruoka, kiva henkilökunta!”
“Koira oli myös tervetullut terassille. Koiralle tarjottiin vettä. Viihtyisä terassi, johon ilta-aurinko paistoi mukavasti.”
“Ystävällinen palvelu, lapset huomioidaan hyvin myös.”
“Ruokaannosten laadun epätasaisuus ajoittain. Joskus on ollut pihvissä esim. aivan liikaa suolaa tai pippuria, toisinaan kuten viimeksi annoksesta puuttui makua.”
“Palvelu ja ruoka”
“Svenskspråkig service”
“Omistaja alennukset”
“Sijainti”
“Henkilökunta ( meitä palvellut ) oli aika väsyneen oloinen ja jokseenkin töykeä.”
“Nopea ja mukava palvelu, vaikka ravintolassa oli paljon ruokailijoita.”
“Mukava asiakaspalvelija Camilla”
“Mukava yleisilme”
“Antipasto alkupalat eivät välttämättä miellytä kaikkia. Aikaisemmin lounas vaihtoehtona oli lohikeitto, harmillista kun sitä ei nyt ole.”
“Helpo käydä lasten kanssa.”
“Palvelu ensiluokkaista”
“Paikka tavanomainen”
“Lasten menussa vaihtoehtona pizza, ranskalaiset ja juoma sekä jälkkäri ateriana. Todella hyvä että pizzan lisäksi lapsille pieni määrä ranskalaisia, eivät kinua vanhemmilta.”
“Gluteenitonta leipää ei näkynyt salaattipöydässä.”
“Rento henkilökunta”
“Aivan loistava henkilökunta! Ihanan iloista ja pirteää henkilökuntaa aina kun olen rossossa käynyt. Ja ravintolan yleisilme on aina todella siisti”
“Hyvä sijainti, ystävällinen henkilökunta, hyvä viini.”
“Eventuellt kunde menyn ännu utökas.”
“Nopea, miellyttävä palvelu. Hyvä ruoka”
“Gluteeniton pizzapohja on todella huono.”
“Ystävällinen henkilökunta , saa taatusti keliaakikkona täysin gluteenitonta ruokaa.”
“Remontin jälkeen ravintola muistuttaa enemmän ruokalaa.. Ennen oli viihtyisämpi, kun oli loosit ja paremmat istuimet ja oli omaa rauhaa.”
“Asiakas otettiin huomioon heti ovelta ja palvelu toimi koko ajan poistumiseen saakka!!”
“Eräiden pöytien sijoittelu vähentää yksityisyyttä ja saattaa häiritä ruokarahaa!”
“Hyvä asiakaspalvelu”
“Ruoka oli hyvää.”
“Olisi hyvä, jos lounasaikaan olisi lounashinnat.”
“Hyvä ruoka. Henkilökunta ystävällinen.”
“Perus rosso”
“Hyvä vastaanotto, ohjattii lapsiperheelle sopivaan paikkaan”
“Lapsille voisi olla terveellisempiä ruokavaihtoehtoja”
“Maukas ruoka”
“Joskus siellä on liian kylmä/vetoista.”
“Palvelu ja ruoka”
“Itse olen 27v ja tarjoilija oli minua nuorempi mutta oikein mukava ammattitaitoinen ja tuli kesken ruokailun kysymässä tarviinko lisää juomistakin. Kun tilasin alkuun ison bissen ja pitsan. Vaikka en olisi tarvinnut mutta kun tultiin ensimmäistä kertaa oikein kysymään lisää pitihän se toinen tuoppi tilata.. Kiitos sinulle.”
“Mukava terassi ja sijainti”
“Huonoksi mennyt ruokalista. Missä ovat ruokaisat salaatit? Ainoaksi vaihtoehdoksi jäi pizza, jos pihviruokaa ei halunnut. Laajentakaa valikoimaa!”
“Salaattivalikoimaa oli runsaasti ja tuoretta. Aterioiden koko on sopiva, mahdollisuus syödä terveellisesti.”
“Bra restaurang för barnfamiljer, bra betjäning denna gång, god mat, bra läge”
“Ibland kan betjäningen ta länge”
“Sanoin vahingossa väärän annoksen nimen tilatessani ja sain vaihdettua sen vielä toiseen, kun menin työntekijän perässä tiskille! Kiitos siitä sillä väärin sanomani ei olisi minulle käynyt allergiani vuoksi.”
“Ruokaa joutuu aina odottaa pitkään”
“Hyvä pitsa”
“Pitkästäaikaa hyvä mieli käynnistä”
“Tupakanhajut tuli ilmastoinnin? kautta joka oli yläpuolellamme todella voimakkaana kesken ruokailun.”
“Ruoka on tasalaatuista”
“Huono palvelu, epäsiistit pöydät ja tunnelma/ilmapiiri aina kireä kiireinen ja tiuskiva sekä ärsyttävän viisasteleva.”
“S bonus snabb och bra service”
“Henkilökunta rentoa, mutta asiallista”
“Henkilökunta on miellyttävä, samoin tunnelma! Sisustus on ihana!”
“Salaattipöytään voisi minusta panostaa enemmän, koittaa erilaisia juttuja ja myös semmoista mikä on suomalaisille tuttua vaikka erilaiset maut eivät ole haitaksi :-)”
“Ihana henkilökunta ja erinomainen ruoka”
“Viihtyisää ja rauhallista”
“Kolme eri tarjoilijaa kävi luonani Rossossa oloni aikana!? Vuoronvaihto ehkä?”
“Siisti. Hinta laatusuhde hyvä”
“Salaattipöytä niukka”
“Hyvä palvelu”
“Ripeä asiakaspalvelu”
“Melko monipuolinen ruokalista ja myös menuehdotus. Suositukset ja edut omistaja-asiakkaille. Hyvä ruoka ja palvelu. Hyvä sijainti.”
“Viihtyisä terassi”
“Salaatipöytä voisi vaihtua välillä. Ollut sama aika pitkään.”
“Erinomainen palvelu”
“Tunnelma ulkoterassilla ruokailtaessa. Sopivan aurinkoinen sijainti keskellä keskustaa.”
“Mahdolliset juopuneet, jotka häiritsevät tunnelmaa, örveltävät.”
“Hyvä ruoka, nopeus”
“Tarjoukset, ei suositeltu uutuuksia?”
“Ruoka oli erinomaista.”
“Tarjoilija olisi voinut aiemmin tulla uudelleen kysymään tilausta ja aiemmin hakea lautaset lopetettuamme.”
“Min mamma äter inte mycket och fick välja sin mat från barnmeny.”
“Salladsbordet var inte så mångsidigt som jag hade hoppats.”
“Food and environment was awesome but due to rain i was disturbed a bit to enjoy the weather on outside lobby. I like to enjoy bit spicy food which is not possible in finland(just joking) but I enjoyed every bites. thanks to Team ROSSO. Best wishes for Ravintola ROSSO”
“Ammattitaitoinen, työstä pitävä henkilökunta”
“Henkilökunta”