Ravintola suljetaan toistaiseksi alkaen 27.3.2020 sopeuttaessamme toimintaamme vallitsevaan tilanteeseen. Uudelleen avaamisen edellytyksiä tarkastellaan koronavirusepidemian vaikutusten selkiytyessä.
 
****
 
Kokkolan Rosso sijaitsee Kauppakeskus Chydeniassa, kaupungin viehättävän kävelykeskustan sykkivässä sydämessä. Toivotamme tervetulleeksi kaikenikäiset vauvasta vaariin, niin pienet kuin isotkin harraste- tai työporukat ja erityishuomion meillä saavat lapsiperheet.  Lapsille on oma ruokalista ja leikkipaikka. Tarjoamme italialais-suomalaisia makuelämyksiä ja palvelun laadusta emme tingi. 
 
Ympärivuotinen terassimme on oiva tapaamispaikka  varsinkin kesäisin, mutta myöskin  talvella erilaiset tapahtumat, kuten jo perinteeksi muodostunut Talvikaraoke ja Toppahousutanssit ilahduttavat asiakkaitamme.  Kesäaikaan arkilounas terassilla saa ruokatunnin tunnelman suorastaan välimerelliseksi. Talvisin kävelykeskustan valotunnelmaa täydentävät  Rosson upeat, eläväliekkiset terassilämmittimet.
 
Kabinettimainen uudempi osa Rossoa on suosittu syntymäpäivien ja juhlien pitopaikka. Baarissa on kiva istuskella ja katsella kävelykadun vilinää, nauttien erikoiskahveista, oluista, viineistä ja drinkeistä. Antipastoja ja makeita herkkuja löytyy jokaiseen makuun, pizzojen, pastojen, pihvien, kalaruokien, salaattiannosten ja keittojen lisäksi eli varmasti jokaiselle jotakin. 
 
Kokkolan Rosso on tunnettu aktiivisesta mukanaolosta Kaupungin ja lähiseudun tapahtumissa. Leikkimielistä terapiaa asiakkaille olemme tarjonneet mm. miesten käsityöillassa ja tarjoamalla asiakkaille mahdollisuutta kutoa  hyväntekeväisyyteen terapiapeittoa ja kirjoittaa tarinaa päiväkirjaamme kutomisen lomassa. 
 

Asiakaspaikkoja on 140 ja kesäterassilla 75.  

Asiakastyytyväisyys

4,1

Ruoka (4,1)
Palvelu (4,2)
Tunnelma (4,1)
Lapset (4,2)

Asiakkaamme suosittelevat

Päivitetty 31.03.2020 Pyrimme kehittymään jatkuvasti. Siksi kysymme asiakkailtamme miten onnistuimme. Tutkimuksen tuottaa meille Taloustutkimus. Tutkimus perustuu viimeisen 3 kuukauden aikana kerättyyn asiakaspalautteeseen. Alla satunnainen otos kommenteista.
“Koko henkilökunta huomioi meitä :)”
“Tarjoilija Hannele Hansson hurmasi koko meidän perheen ja teki käynnistä ikimuistoisen.”
“Ruoka oli todella hyvää ja henkilökunta ystävällistä”
“Ensimmäinen käynti Kokkolassa ja ensimmäinen asiakaskokemus sen ravintola Rossossa olivat kaiken kaikkiaan hyvin miellyttävät. Rosson tarjoilija oli ammattitaitoinen ja ystävällinen. Palvelu oli nopeaa ja ruokakin maittavaa.”
“Lapsiperheille minusta oikein sopiva paikka.”
“Olen vuosikausia käynyt ravintolassa ja mielestäni ruoka on vain parantunut.”
“Kiva ilmapiiri, rento meininki. Ruoka hyvää”
“kaikki toimi hyvin, ruoka on hyvää ja kokemuksesta jäi hyvä mieli”
“Hyvä ruiskuorinen pitsa ja mukava palvelu!”
“Hyvä paikka, maistuvaa ruokaa”
“Ei yllätyksiä.”
“Paras Rosso, jossa olemme käyneet. Henkilökunta oli ystävällisiä ja kaikki toimi. Ruoka oli todella hyvää.”
“Ruoka oli erittäin hyvää”
“Maten var fin men komplicerad”
“Rossossa on aina lämmin tunnelma ja hyvä ruoka. Henkilökunta huomioi aina asiakkaat erittäin hyvin.”
“Hyvä kokonaisuus”
“Ravintolan taso ja sijainti ovat todella hyvät. Viihtyisä paikka aina ja olemme käyneet siellä usein, niin talviaikana kuin kesällä terassilla ruokaillen. Henkilökunta on mukavaa ja ottavat iloisesti aina vastaan. Terveisiä vaan Hannelelle!”
“Rosso on laadultaan varma valinta ja auton paikoitus vaivatonta.”
“Kaikki OK”
“Lungn, saklig och bra urval av maträtter.”
“Jäimme jonkin verran huomiotta mikä ei ole muuten Rossossa ollut yleistä? Syy lienee siinä että ravintolassa ruokaili samaan aikaan joku julkkis joka sai paljon huomiota henkilökunnalta....”
“Jag trivs bra.”
“Lägligt ställe, trevlig inredning. Maten smaklig MEN salladsbordets utbud tilltalar inte mig. Endast tomaterna finns på min tallrik! Ananasen åt jag tidigare men nu smakar den plåtburk. Salladerna underliga bl.a. löksallad... Språkservicen på svenska kunde vara bättre. Det är inte svårt att lära sig de fraser som är användbara såsom tack, varsågod, smaklig måltid mm.”
“Kaikki on siellä aika täydellistä. Hyvää ruokaa, jälkiruoka olisi voinut olla isompikin.”
“Keskeisellä paikalla. Hyvä ruoka ja palvelu pelaa.”
“Perus viihtyisä kiva, siisti ravintola. Hyvä palvelu, hyvä ruoka.”
“Se yksi vanhempi tumma tarjoilija on aika tyly ja valitettavasti hän sattui nyt hoitamaan sitä pöytää missä istuimme.”
“Hyvää ruoka ja sijainti.”
“Kelpo pizzeria, jonka ruoan laatuun voi luottaa.”
“Hyvää ruokaa ja rento tunnelma. Ei ollu liikaa asiakkaita/taustahälinöitä. Lapset viihtyivät hyvin leikkipaikassa”
“Haluaisimme enemmän vaihtuvuutta ruokalistaan joka on pysynyt pitkään samana sekä alkupala salaattiin”
“ystävällinen ja nopea palvelu, ruokalistalla useita vaihtoehtoja josta ateria kootaan,hintataso ok.”
“Bra mat”
“Bra service”
“Ruoka on todella hyvää ja annokset juuri sopivan kokoisia! Rosson lounas on kyllä parhaimpia Kokkolassa, suosittelen usein tuttaville.”
“Helppo ja nopea asioida lounasaikaan, saa palvelua myös lounasaikaan”
“Ruoka hyvää, palvelu ja uudistunut ruokalista.”
“Tuttu ravintola jossa pääsääntöisesti hyvä palvelu ja tasalaatuinen ruoka. Helppo paikka lapsiperheelle.”
“Suosittelen vaikka viime käynnillä vieruspöydässä istui uimahousuissaan puolialastomia miehiä, mikä mielestäni ei ollut sopivaa. Ravintola oli mukana tapahtumassa, jossa ulkopuolella oli palju ja saunoja. Ehkä tilaa olisi voinut rajata saunojilta vs ruokailijat.”
“Tuttu ja turvallinen!”
“Tosi hyvää ruokaa ja erinomaista palvelua??”
“Mukava tunnelma.”
“Kiitos, oli erittäin onnistunut ruokailu porukallemme. Lisäplussaa tarjoilijalle, kun kertoi, että parkkihalli sulkeutuu tiettyyn aikaan. Ulkopaikkakuntalaiset ei olisi tiennyt. Kiitos!”
“Erittäin hyvä palvelu”
“Tykkäämme ravintolasta ja ruokalistasta, ja kävisimme usein siellä syömässä, mutta viime vuosina palvelun taso on huonontunut. Varsinkin yksi tarjoilija tiuskii työkavereilleen eikä koskaan hymyile asiakkaille. Tunnelma on kamala. Tämän olen huomannut jo viimeisen vuoden ajan, ei ole mielipide yhdeltä kerralta. Henkilökunta tuntuu vaihtuvan (ainakin nuorempi osasto) ja asiakkaista ei välitetä tilauksen jälkeen, en tunne oloani tervetulleeksi tai käyntiäni arvostettaisiin. Ystävälleni oli suoraan vinoiltu hänen valittuaan pizzan ja täsmälleen samanlaisen annoksen kuin miehensä. Asiakaspalvelun huononeminen on ainakin meidän ystäväpiirissä huomattu laajemmin ja jo pidemmältä ajalta. Ei hyvä juttu.”
“Hyvä ruoka ja oikein mukava tarjoilija”
“Tilaa oli hyvin, saimme aivan erikoiskohtelun.”
“Erittäin mukava palvelu. Ruokavalioni on vähähiilihydraattinen ja minulle kerrottiin, mitä kannattaa tilata.”
“Käyntini Kokkolan Rossossa ovat olleet poikkeuksetta kokemuksena miellyttäviä.”
“Ruoka on hyvää ja henkilökunta miellyttävää”
“Hyvä henkilökunta ja ruoka.”
“Kokonaisuus hyvä”
“Hyvä ruoka, nopea palvelu”
“Hyvä ruoka, asiallinen palvelu. Hyvä sijainti.”
“Ruoka hyvä, asiakas huomioidaan hyvin.”
“Takuuvarma paikka..”
“Tuttu rauhallinen paikka, josta saa bonukset.”
“Välitön tunnelma :)”
“Rento tunnelma, mukavat tarjoilijat ja huippu kokit. Bonus tietenkin kaiken tämän lisäksi. Hyvä kotimainen ruoka. Sijainti loistava.”
“Kokkolan ravintola tarjonta muutoin aika huono, joten jollen keksisi parempaa, saattaisin ehdottaa rossoa!”
“Lounaspaikkana nopea, hyvä valikoima, nopea reagointi hlölökunnalta, kuten lounaalla pitää ollakin. Ilta-aikaan myös hyvä palvelu, suositellaan ja myydään sopivasti.”
“Ruoka on todella maukasta eikä sen odottaminen kestä kauan. Henkilökunta on asianosaisia ja huomioi hyvin asiakkaan tarpeita. Ravintolan yleisilme on myös miellyttävä.”
“Ruoka ei ollut kovin maistuvaa ja annoskin oli hintaansa nähden melko pieni. Jälkiruoka kakkupala maistui teolliselle.”
“Viihtyisä ravintola vanhassa kotikaupungissa, täällä on aina kiva käydä. Ruoka on hyvää ja henkilökunta mukavaa!”
“Kiva ilmapiiri johon on mukava tulla, ruoka on aina hyvää, en ole koskaan pettynyt eikä ruokaa tarvitse odottaa kauaa.Todella ammattitaitoinen henkilökunta huolehtii tarpeistani.”
“Kokoonnuimme kaveriporukalla viettämään yhden synttäreitä. Meidät huomioitiin erittäin lämpimästi ja kohteliaasti. Illasta jäi hyvä mieli. Ruoka oli maittavaa. Voin lämpimästi suositella muillekin Rossoa.”
“Meitä on iso porukka entisiä työkavereita, nykyisin eläkkeellä. Meillä ollut tapana kokoontua kerran kuukaudessa Rossoon. Olemme saaneet positiivisen vastaanoton ja toiveitamme otettu huomioon mm. Pöytävarausten suhteen. Tunnemme itsemme tervetulleeksi sinne.”
“Lämminhenkinen ja hyvä palvelu. Hyvä ruoka.”
“Lämmin , ystävällinen henkilökunta. Paikka keskeinen !”
“Kaikki toimii ja ruoka on hyvää.”
“Siisti, palveleva henkilökunta.”
“Tuttu ja turvallinen”
“Olen varmaan suositellutkin...”
“Kaikki toimi sujuvasti”
“Ruoka oli hyvää mutta miestarjoilija ei ammattitaitoinen”
“Rosso on parantanut ruokaa paljon. Siellä yleensä homma toimii ja tapas pöytä on suosikkini.”
“tilattiin pizzat ja oli tosi hyvää”