Gunnarin lähituottaja: Askaisten Prännäri luo kahvia tunteella

Askaisten Prännäri - pieni paahtimo, iso innostus. Lähituottajamme Askaisissa tekee kellontarkkaa työtä asialleen omistautuen, suurella tunteella. Nyt Askaisten Prännärin kahvia on saatavilla myös Gunnarissa.

 
Aikoja sitten höyrylaivat halkoivat aaltoja, pujottelivat Turun saaristossa kuljettaen raakakahvia Askaisiin juuttisäkeissä.
Paikalliset emännät paahtoivat pavut prännärissä puuliedellä, jauhoivat paahdetut pavut ja keittivät kahvia monta tarinaa kuulleilla pannuillaan. Tuoreen kahvin tuoksu ja maku saivat hymyn huulille. Tummaa kultaa hörpittiin hartaudella.
Sama perinteinen ajatus kiinnosti ja innosti askaislaista pariskuntaa: Kun kahvi paahdetaan lähellä ja jauhetaan tuoreena, sitä tyytyväisempänä se nautitaan. Kahvihetkestä tulee aisteja hyväilevä elämys – ei vain kupillinen kuumaa.

"Olimme jo pitkään etsineet Gunnarille niin sanottua hovipaahtajaa. Paahtajaa, jolle laadukas kahvi on jokaisen päivän piristysruiske", kertoo ravintolapäällikkö Sami Kivirinta Gunnarista. 
Askaisista, eli aivan tästä Turun kupeesta, Mannerheimin synnyin kylästä ja Suomen tunnetuimmasta kurkkupitäjästä löytyy Anna-Mian ja Kimmon pieni mutta rautainen kahvipaahtimo, Askaisten Prännäri.

Ensikosketus syntyi eräänä päivänä Askaisten torilla, Anna-Mian ja Kimmon ollessa kertomassa kahvista ja maistattamassa sitä.
"Tulin heti vakuuttuneeksi siitä, että tätä tuotetta pitää saada myös Gunnarin asiakkaille myyntiin", innostui Sami Kivirinta ja jatkaa: "Lähituottajapariskunnasta kuohuu intohimo, ammattitaito ja iloisuus sekä kahvin paahtamista että asiakkaita kohtaan."

Teemme kahvia tunteella, käsityönä.

Askaisten Prännäri, Villnäs Brännare, pieni paahtimo, iso innostus. Kysyimme lisää toiminnasta yrittäjäpariskunnalta.
"Tilaamme kahvipavut Cafe Imports- kahvitukun kautta. Näin varmistamme kahvin alkuperän, eettisen tuotannon ja kestävän kehityksen periaatteiden noudattamisen", kertoo Anna-Miia Rinne-Saarinen. "Huolellinen tuotekehittely sekä omistautuminen hyvän kahvin paahtamiseen on toimintamme perusta", Kimmo Saarinen jatkaa.

Askaisiin saapuu jälleen säännöllisesti raakakahvia perinteisissä juuttisäkeissä. Anna-Mia Rinne-Saarinen ja Kimmo Saarinen perustivat paikallisen lähipaahtimon Askaisten Prännäri Oy Villnäs Brännare  Ab:n vuonna 2019. Tekemissä ja kerronnassa huokuu innostus, jossa yrittäjäpariskuntana toimitaan yhdessä pienenä, innovatiivisena ja joustavana tiiminä, joka vastaa toiminnan laadusta ja kehittämisestä ilolla. Sama innostus ja kehittämisen ilo on myös Gunnarin tiimissä. 

Anna-Miia ja Kimmo lähettävät terveisiä Gunun kautta: "Toivottavasti pienen paahtimomme tuoksut ja maut välittyvät myös sinun kahvihetkeesi." Tähän uskoo myös Gunnarin väki, joka toivottaa kaikille nautinnollisia kahvihetkiä - tervetuloa maistamaan!