Eeku – Bistro Heilin uusi mestari

Tutustu myös talon keittiöpäällikköön

Eerik Elavuori eli Eeku työskentelee Bistro Heilin ravintolapäällikkönä. Bistro Heilin hän haluaa kiillottaa jalokiveksi joensuulaisten ravintoloiden joukossa.

Tulet Bistro Heiliin Alkon palvelupäällikön työstä, jonne siirryit Ravintola Aittarannasta. Oliko ruoho vihreämpää aidan toisella puolella?

Ravintola-ala tarjoaa elämyksiä myös työntekijälle. Sellaisia, joita ei muilta aloilta saa. Vaihdoin korona-aikana hetkeksi anniskelun vähittäismyyntiin, koska työ sellaisena, minä olin tottunut sitä tekemään, loppui väliaikaisesti. Ja sitähän sanotaan, että pitää lähteä, jotta voi palata.

Millaisin odotuksin tulit uusittuun hotelli Kimmeliin ja Bistro Heiliin?

Haussa oli PKO:n ykkösravintolan ykkösmiehen paikka. Laitoin hakemuksen odottavin mielin, ja hotellinjohtajan kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen tulin ilokseni valituksi. Haluan nostaa Bistro Heilin osuuskaupan kruununjalokiveksi, jossa laatu on priimaa ja työtä tehdään täydellä sydämellä. Meillä on loistava porukka koossa Kimmelissä, ja yhdessä kehitytään edelleen.

Mitä työ Alkossa opetti?

Sain todella paljon lisää tuotetuntemusta viineistä ja muista juomista sekä rohkeutta tarjota asiakkaille uudenlaisia vaihtoehtoja. Bistro Heilissä panostamme juomien suositteluun, asiakkaiden toiveita aidosti kuuntelemalla. Paikallisille tuotteille on nyt kova kysyntä. Heilissä on jo todella hyvä pohjoiskarjalaisten oluiden valikoima, ja kasvatamme myös paikallisten väkevien tuotteiden tarjoomaa. Lupaan myös menullemme entistä enemmän pohjoiskarjalaisia raaka-aineita.

Bistro-ravintolan palvelussa ja ruoassa tuntuu mestarin ote. Millainen mestari sinä olet esimiehenä?

Olen se, joka haluaa, että muut onnistuvat. Kun koko tiimi onnistuu, minä olen onnistunut. Hyvä tiimi muodostuu motivoituneista asiakaspalvelijoista, jotka tsemppaavat toisiaan ja huomaavat milloin kaveri tarvitsee jeesiä. Tasalaatuisuus on hyvän ravintolan salaisuus.

Kenelle suosittelet Bistro Heiliä?

Ihan jokaiselle joensuulaisista hotelliasukkaisiin, meille kaikki ovat tervetulleita. Puitteet on viimeisen päälle, mutta tunnelma lämmin. Koska Original Sokos Hotel Kimmel on monipuolinen tapahtumatalo, meillä käykin asiakkaita festarijuhlijoista kokousvieraisiin, se tuo oman kivan sävynsä ravintolan toimintaan. Ja paljon erityylisiä tarpeita myös, mikä tuo työhön sopivasti haastetta.

Miten käytät vapaa-aikasi?

Kaksi koiraani pitävät minut kiireisenä. Jos olen pidempään poissa kotoa, palautetta tulee heti. Ehkä siellä on vähintään Reino-tossua maisteltu. Lisäksi matkailen todella mielelläni, ja lähinnä kotimaassa. Olen kotoisin Uudestakaupungista, jonne matkaan säännöllisesti vanhempiani tapaamaan. Suomi-neidon vyötärönympärys on tullut näillä matkoilla moneen kertaan mitattua, se on edelleen 580 kilometriä. Mitä tulee ruoanlaittoon, suutarin lapsella ei ole kenkiä. Käytänkin todella paljon ravintoloiden palveluita.

Tutustu myös talon keittiöpäällikköön

Kimmelin keittiöpäällikkö Antti Rämö haluaa tuoda metsän tuntua ja tuoksuja ravintolavieraiden lautasille ja juhlien buffettipöytiin. Villiruoka ja luonnon antimien hyödyntäminen ovat olleet Rämön intohimoja jo pitkään.
Lue lisää

Näissä ravintoloissa

Ravintolaketjut

Amarillo
Babista Kebab Revolution
Bacaro Doppio Cafe & Deli
Bistro
Chico's
Coffee House
Frans & les Femmes
Grill it!
Hesburger
Hophaus
La Famiglia
Leiketupa
Oksa
Oluthuoneet
PizzaBuffa
Presso
Prisma Cafe
Public Corner
Rosso
Rosso Express
Rosso Pizza
Spaghetteria
Trattoria
VENN