Valon kaupunki -tapahtuma Jyväskylässä 27.-29.9.2018

Valon kaupunki -tapahtuma Jyväskylässä 27.-29.9.2018. Jyväskylä on kaupunkivalaistuksen edelläkävijä, jonka esimerkkiä seurataan niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Kaupungin valaistuksessa panostetaan energiatehokkuuden ja turvallisuuden ohella estetiikkaan: valo lisää asukkaiden ja Jyväskylässä vierailevien viihtyvyyttä ja elämänlaatua.

Jyväskylä on kaupunkivalaistuksen edelläkävijä, jonka esimerkkiä seurataan niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Kaupungin valaistuksessa panostetaan energiatehokkuuden ja turvallisuuden ohella estetiikkaan: valo lisää asukkaiden viihtyvyyttä ja elämänlaatua. Pitkäjänteinen ja tuloksekas työ kaupunkivalaistuksen kehittäjänä sai vuonna 2009 merkittävän kansainvälisen tunnustuksen. Jyväskylä voitti ensimmäisen palkinnon kansainvälisessä city.people.light-kilpailussa.

Upeasta kaupunkivalaistuksesta pääsee nauttimaan parhaiten vuosittain loppuvuodesta järjestettävässä Valon kaupunki -tapahtumassa, joka on Suomen ainoa kaupunkiympäristön valaistukseen keskittyvä tapahtuma. Tapahtuma tuo pimenevissä syysilloissa esille niin kaupungin pysyviä valaistuskohteita kuin toinen toistaan loisteliaampia tapahtumaa varten rakennettuja valotaideteoksia. Viime vuonna yli 70 000 kävijää keränneen tapahtuman yhteydessä järjestetään myös monenlaisia oheistapahtumia sekä valaistusalan ammattilaisille suunnattu seminaari.

Jyväskylään rakennetaan jatkuvasti uusia pysyviä valaistuskohteita ja huolletaan entisiä. Myös ajankohtaiset valaisinvaihdot perinteisestä katuvalaistustekniikasta lediin ovat käynnissä eri puolilla kaupunkia. Valon kaupunki –hanke opastaa myös yrityksiä, kiinteistöistä vastaavia henkilöitä ja muita rakennusprojektien osapuolia valaistuksen suunnittelussa ja valaistukseen liittyvissä kysymyksissä.

 

Tervetuloa Jyväskylään, valon kaupunkiin!