Suomi 100 Wine Gallery -viinit nyt ravintoloissamme

Wine Gallery -viinit juhlistavat satavuotiasta Suomea.

 

Suomalaisten juhlapöydissä on jo vuosisadan ajan nautittu parasta, mitä viinimaailmalla on tarjota: viinejä Bordeaux'sta ja kuplivia Champangnesta.

Wine Gallery Suomi Finland 100
Bordeaux Blanc

  • pirteä & hedelmäinen
  • Tuoksussa tuoretta sitruunaa, limeä, greippiä sekä vastaleikattua nurmikkoa. Myös kevyttä mausteisuutta ja kukkaisuutta. Erittäin ryhdikäs ja tasapainoinen viini, jossa raikas maku ja selvää mineraalisuutta.
  • rypäleet: Sauvignon Blanc 90 %, Semillon 10 %  

Wine Gallery Suomi Finland 100
Bordeaux Rouge

  • vivahteikas & kehittynyt
  • Syvä, rubiininpunainen väri. Monivivahteinen tuoksu, jossa mustaherukkaa, karhunvatukkaa ja tummaa kirsikkaa sekä aavistus tammea. Maku seuraa tuoksua. Tasapainoisen tanniininen ja ryhdikäs viini.
  • rypäleet: Merlot 50 %, Cabernet Sauvignon 44 %, Cabernet Franc 4 %,Petit Verdot 2 %  

Wine Gallery Suomi Finland 100
Champagne Brut

  • Hienostuneet ja runsaat kuplat. Tuoksu on avoin ja moniulotteinen; sitrusta, kukkaisuutta, vaaleita hedelmiä. Maku on tasapainoisen raikas ja hedelmäinen, pitkä jälkimaku.
  • rypäleet: Chardonnay 40 %, Pinot Noir 40 %, Pinot Meunier 20 %

Juhlauvoden viinien etikettejä koristavat rakastetun taiteilijan Tove Janssonin maalaamat freskot: Juhlat maalla ja Juhlat kaupungissa (Copyright Tove Jansson).

Viinien saatavuus vaihtelee ravintoloittain.

Viinitalot

Wine Gallery Suomi Finland 100 -viinit tulevat perinteikkäiltä ranskalaisilta viinitaloilta.
Valkoviinin taustajoukoista löytyy vanha ja perinteikäs aatelissuku. Saksalaista alkuperää olevan von Neippergin aatelisperheen viininviljelyperinteet saivat alkunsa jo lähes 800 vuotta sitten.
Punaviini valmistetaan Bordeaux'n Haut-Medocin alueella sijaitsevalla tilalla. Château Liversanin historia ulottuu 1850-luvulle.
Ayala on puolestaan yksi Champagnen alueen legendaarisia samppanjataloja, jonka historiaan ulottuu yli 150 vuoden päähän. 

Tutustu tästä viinitaloiihin viinien takana

 

Joie de Vivre
Nostakaamme yhdessä malja itsenäiselle, satavuotiaalle Suomelle ja juhlikaamme läpi vuoden, niin maalla kuin kaupungissakin.

#vuosisadanviini #winegallery

 

Viinien virallisesta juhlavuosiasemasta kertoo Suomi Finland 100 -merkki pullon kaulassa.
Lue lisää  vuosisadanviini.fi