Simpukkaviikot Belge

Simpukkaviikot starttaavat Belgessä!

Belgialaisen olut- ja seurusteluravintola Belgen vuosi huipentuu jälleen perinteisiin simpukkaviikkoihin. Tarjolla on uusia herkullisia liemiä sekä normaalia menua isommat simpukkapadat, jotka voi jakaa vaikka kaverin kanssa.
Syyskuun 11. päivänä alkavat simpukkaviikot tuovat asiakkaiden lautasille jälleen kasapäin uusia makuja.  Belgen keittiömestari Niina Hyttinen on kehitellyt viikoille kuuden uuden liemen valikoiman, joista löytyy perinteisiä klassisia makuja, mutta myös eksoottisempia ja mausteisempia vaihtoehtoja.
 
Laitetaanko kilon simpukkasatsi?
 
Klassisempien liemien ystävät valitsevat listalta joko belgialaisen lambic-oluliemen tai voista, valkoviinistä ja ruohosipulista valmistetun beurre blancin. Kermainen roquefortliemi on myös hyvä valinta, mutta eksoottisempaa makua hakevien kannattaa testata mausteista Jaipur-currya ja kookosta. Mukana on myös kaksi mausteisempaa vaihtoehtoa.
- Oma suosikkini on paahdetuista paprikoista, tomaatista, valkosipulista, manteleista ja chilistä tehty romescoliemi. Tulisempaa makua haluaville suosittelen srirachalla maustettua tomaatti-rapulientä, Niina Hyttinen vinkkaa.
 
Jokainen asiakas pääsee valitsemaan haluamansa liemen, ja se tarjoillaan ison simpukkapadan kera. Määrät ovat tänä vuonna entistäkin muhkeammat: valita voi joko puolen kilon satsin tai kokonaisen kilon padan. Sinisimpukat tarjoillaan Belgen perunoiden, dijonsinappimajoneesin ja leivän kera.
 
Aloita ilta äyriäisvadilla
 
Simpukkaviikkojen menusta löytyy myös alkuruokia. Tuoreet osterit olivat viime vuonna niin suosittuja, että ne otettiin mukaan tämänkin vuoden listalle. Erinomainen vaihtoehto illallisen alkuun ovat myös äyriäisvadit, joista löytyy ostereiden lisäksi muun muassa puolikas hummeri, joki- ja katkarapuja, viher- ja venussimpukoita sekä sitruunaa, limeaiolia ja srirachamajoneesia.
- Jälkiruokien puolelta löytyy belgialaisia sokerivohveleita erilaisten täytteiden kera. Suklaatryffelit valmistamme itse käsin belgialaisesta suklaasta ja niitä löytyy vadelman, pistaasin ja hasselpähkinän makuisina, Hyttinen kertoo.
 
Simpukkaviikkojen suositusviineiksi on valittu klassinen kala- ja äyriäisviini Barton Guestier Sancerre ja punaisista Louis Jadot les Petites Pierres Bourgogne Pinot Noir. Illallinen kannattaa kuitenkin aloittaa kuohuviinillä. Wolfberger Cremant d'Alsace on samppanjan jälkeen Ranskan suosituin kuohuviinityyppi ja kehitetty aikoinaan samppanjan kilpailijaksi. Sitä myydään simpukkaviikkojen ajan myös isossa, 1,5 litran kokoisessa magnum-pullossa.
 
Belgen simpukkaviikoilla pääsee herkuttelemaan 12. marraskuuta asti.