Papa Albert resepti risotto

Resepti Papa Albertin risotto

Ravintola Papa Albertin risotossa maistuvat tuoreet yrtit ja sitruuna. Risottoa valmistaessa ei kannata pitää turhaa kiirettä. Katso resepti!
Papa Albertin risotto on helppo, mutta kypsyyden ja nesteen määrän kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä risotto on tarkoitus pitää mieluummin valuvana ja kermaisena, kuin tahmeana ja riisipuuromaisena.
 
4:lle
Vaikeusaste: helppo
Valmistusaika: 35 min
(kasvis, gluteeniton, soijaton, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)
 
Risotto 
8 dl kuumaa kasvislientä
1 keskikokoinen sipuli
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita 
200 g Carnaroli tai Arborio -riisiä
1½ dl kuivaa valkoviiniä
1 dl parmesaania raastettuna
½ sitruunan mehu

2 rkl huoneenlämpöistä voita
½ dl hienonnettuja yrttejä (esim. timjami, lehtipersilja ja rosmariini)
2 rkl raastettua parmesaania koristeluun
 
Ohje: Kiehauta liemi omassa kattilassaan. Hienonna sipuli. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä sekä voi paksupohjaisessa kattilassa tai padassa. Lisää hienonnettu sipuli ja kuullota. Lisää riisi, sekoita hyvin ja lisää sen jälkeen viini. Sekoita kunnes viinistä ei enää haihdu hapokasta tuoksua ja se on lähes imeytynyt riisiin.
 
Lisää lientä kaatamalla sitä pienissä erissä riisin joukkoon. Sekoita koko ajan kumilastalla reunoja myöten, jotta riisi kypsyy tasaisesti eikä tartu pohjaan. Riisin kypsyminen kestää noin 13-18 minuuttia. Tarkkaile kypsyyttä maistamalla. Kun kaikki liemi on lisätty ja riisi sopivan kypsää, lisää parmesaaniraaste, sitruunamehu sekä voi risoton pinnalle ja anna voin sulaa hetki ennen kuin sekoitat risoton tasaiseksi. Sekoita viimeiseksi joukkoon yrtit ja tarjoile risotto parmesaanin kera. Nauti!