Salven siika

Resepti: Scampi e limone Bravurian tapaan

Chilillä ja valkosipulilla marinoidut jättikatkaravunpyrstöt sitruunaruohokastikkeella kuuluvat ravintola Bravurian suosikkeihin. Kokeile herkkua myös kotona. Resepti sopii niin arkeen kuin juhlaankin.
Bravurian scampi e limone
(yhdelle)
 
6 kpl jättikatkaravunpyrstöjä
 
Marinadi
1 iso valkosipulinkynsi pieneksi hakattuna
1/3 chili silputtuna
2 rkl öljyä 
suolaa
2 oksaa lehtipersiljaa silputtuna
½ rkl sitruunamehua
 
1 dl porkkanaa lastuina
oliiviöljyä
1 annos tuorepastaa
½ dl kevätsipulia silputtuna
¾ dl sitruunaruohokastiketta
suolaa
pippuria
 
tuoreita yrttejä koristeluun
 
Sekoita marinadin ainekset ja lisää joukkoon jättikatkaravunpyrstöt. Anna maustua jääkaapissa 1-2 tuntia. Wokkaa marinoidut katkaravut pannulla oliiviöljyssä. Lisää joukkoon porkkanalastut ja kypsennä nopeasti. Keitä pasta al denteksi pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää pannulle kevätsipuli ja sitruunaruohokastike, kuumenna ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kulhossa pasta ja kuuma pastakastike. Nosta pasta lautaselle ja koristele tuoreilla yrteillä.